Bibliotheken Noord Fryslân meest deskundige medewerkers van Nederland

Vrijdag 30-11-2018
DOKKUM - Afgelopen zomer werd onder de bibliotheken van Nederland een onderzoek uitgevoerd naar de klanttevredenheid. Uit het onderzoek blijkt dat de algemene tevredenheid over Bibliotheken Noord Fryslân zeer hoog is en zelfs hoger dan gemiddeld. Op verschillende aspecten van de dienstverlening wordt Bibliotheken Noord Fryslân hoog gewaardeerd, zoals de klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers en de snelheid waarmee reserveringen worden geleverd.

Op nummer één!

Bibliotheken Noord Fryslân staat in Nederland op nummer één en is best practice voor andere bibliotheken wat betreft de deskundigheid van de medewerkers en staat in de top drie als het gaat om klantvriendelijkheid. Als bibliotheek kiest BNF voor professionaliteit, door de inzet van geschoolde en een vast team van medewerkers. Bibliotheken Noord Fryslân heeft dertien vestigingen en één uitleenpost. Op de eilanden Vlieland, Ameland Nes, Ameland Hollum (uitleenpost) Terschelling en Schiermonnikoog en in Harlingen, Franeker, St.- Annaparochie, Dronryp, Dokkum, Kollum, Buitenpost, De Westereen en Surhuisterveen.

Aandachtspunten

Daarnaast zijn er een aantal aandachtspunten. Zo blijven de ontspannende activiteiten en de activiteiten op het gebied van kunst achter op het landelijk gemiddelde. Ook de mogelijkheid om de bibliotheek als ontmoetingsplek te gebruiken kan volgens de panelleden nog verbeterd worden. Verblijfsfunctie: Bij de nieuw in te richten bibliotheken let BNF meer op de verblijfsfunctie; ze zet in op verblijfsgemak met bijvoorbeeld comfortabel meubilair, gezellige leeshoekjes en goede werkplekken. In de bibliotheken die al opnieuw zijn ingericht, kijken we of we meer ruimte kunnen maken waar bezoekers ongestoord kunnen zitten. Bij comfortabele leesplekken hoort ook lekkere koffie. In Harlingen wordt met ingang van het nieuwe jaar de horeca professioneel verzorgd. In de overige vestigingen staat altijd koffie en thee klaar voor onze bezoekers van de bibliotheek. Kortom, Bibliotheken Noord Fryslân doet het goed. Er zullen altijd aandachtspunten blijven om aan te werken, maar de directie geeft haar medewerkers een dikke pluim. Zij zijn tenslotte het gezicht van de bibliotheken.

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie