Bibliotheken Noord Fryslân meest deskundige medewerkers van Nederland · Foto('s): 

Bibliotheken Noord Fryslân meest deskundige medewerkers van Nederland

vrijdag 30 november 2018

Afgelopen zomer werd onder de bibliotheken van Nederland een onderzoek uitgevoerd naar de klanttevredenheid. Uit het onderzoek blijkt dat de algemene tevredenheid over Bibliotheken Noord Fryslân zeer hoog is en zelfs hoger dan gemiddeld. Op verschillende aspecten van de dienstverlening wordt Bibliotheken Noord Fryslân hoog gewaardeerd, zoals de klantvriendelijkheid en deskundigheid van de medewerkers en de snelheid waarmee reserveringen worden geleverd.

Op nummer één!

Bibliotheken Noord Fryslân staat in Nederland op nummer één en is best practice voor andere bibliotheken wat betreft de deskundigheid van de medewerkers en staat in de top drie als het gaat om klantvriendelijkheid. Als bibliotheek kiest BNF voor professionaliteit, door de inzet van geschoolde en een vast team van medewerkers. Bibliotheken Noord Fryslân heeft dertien vestigingen en één uitleenpost. Op de eilanden Vlieland, Ameland Nes, Ameland Hollum (uitleenpost) Terschelling en Schiermonnikoog en in Harlingen, Franeker, St.- Annaparochie, Dronryp, Dokkum, Kollum, Buitenpost, De Westereen en Surhuisterveen.

Aandachtspunten

Daarnaast zijn er een aantal aandachtspunten. Zo blijven de ontspannende activiteiten en de activiteiten op het gebied van kunst achter op het landelijk gemiddelde. Ook de mogelijkheid om de bibliotheek als ontmoetingsplek te gebruiken kan volgens de panelleden nog verbeterd worden. Verblijfsfunctie: Bij de nieuw in te richten bibliotheken let BNF meer op de verblijfsfunctie; ze zet in op verblijfsgemak met bijvoorbeeld comfortabel meubilair, gezellige leeshoekjes en goede werkplekken. In de bibliotheken die al opnieuw zijn ingericht, kijken we of we meer ruimte kunnen maken waar bezoekers ongestoord kunnen zitten. Bij comfortabele leesplekken hoort ook lekkere koffie. In Harlingen wordt met ingang van het nieuwe jaar de horeca professioneel verzorgd. In de overige vestigingen staat altijd koffie en thee klaar voor onze bezoekers van de bibliotheek. Kortom, Bibliotheken Noord Fryslân doet het goed. Er zullen altijd aandachtspunten blijven om aan te werken, maar de directie geeft haar medewerkers een dikke pluim. Zij zijn tenslotte het gezicht van de bibliotheken.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?