Bijzondere kampioen bij vogelshow Zang en Kleur

Maandag 18-11-2019
TERNAARD - Voor het vierde jaar op rij organiseerde Volièrevereniging Zang en Kleur uit Dokkum en omstreken haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in Dorpshuis Tunawerth in Ternaard.

Met een grote verscheidenheid aan vogels, van zebravinken en kanaries tot grote parkieten. Natuurlijk werden alle vogels weer gekeurd door keurmeesters van de NBVV. De zeer goede kwaliteit van de vogels werd door de keurmeesters meerdere malen aangehaald. Na veel wikken en wegen werden de prijswinnaars uitgezocht.

Dhr. S Dijkstra werd kampioen kleur kanaries en winnaar met de mooiste vogel van de show.
Dhr. M Visser werd klassement kampioen postuur kanaries. Dhr. S de Graaf werd kampioen bij de tropenvogels, Dhr. H van der Bij werd derby kampioen En dhr. S Weijer kreeg de publieksprijs.

Ook brachten bewoners van de van der Stichting aan de Oostersingel in Dokkum een bezoek aan de vogelshow. Matthijs bewoner bij de Van der Bent stichting aan de Oostersingel kwam langs met zijn 11 jaar oude grasparkiet Turbo. Na de grondige keuring werd deze beloont met Goud. Samen met Alisa, Friso en Theresia kregen zij een rondleiding over de vogelshow. Het bestuur kan spreken van een geslaagde show.

terug naar overzicht
Bijzondere kampioen bij vogelshow Zang en KleurMeer info en foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie