VIDEO: Binnenstad Dokkum boordevol activiteiten

Zaterdag 07-09-2019
DOKKUM - De binnenstad van Dokkum is tijdens de Admiraliteitsdagen gevuld met een breed scala aan activiteiten, die zaterdagochtend van start zijn gegaan. Ook buiten de bolwerken is er van alles te doen en te bekijken. Nieuw dit jaar waren bijvoorbeeld een heuse kartbaan op De Helling en een parade van oldtimer vrachtauto’s op het Oosterbolwerk.

De Markt
Het hele weekend staat er een reuzenrad op De Markt. Verder waren er creatieve workshops voor kinderen, vele kinderen waren hier op af gekomen. Ook speelde het North Frisian Percussion Corps op de Bargemerk.

De Helling
Net als voorgaande jaren stond een groot deel van De Helling in het teken van verschillende hulpdiensten. Nieuw dit jaar was een heuse kartbaan waar men rondjes kon racen op kleine karts. Tevens was de knutselbus aanwezig, waar vooral de kleintjes veel plezier beleefden.

Oosterbolwerk
De Veteranen Vrachtauto Vereniging Noord Nederland verzorgde een parade van oldtimer vrachtauto’s die veel belangstelling trok. Ook was Scouting de Granaet weer paraat met onder andere een kabelbaan over het water.

Breedstraat
De Breedstraat stond volledig in het teken van de kunstmarkt. Vele kunstenaars waren naar de binnenstad gekomen om hun werk tentoon te stellen en aan de man te brengen.

Bekijk hier onze video reportage:terug naar overzicht
Genoeg activiteiten op de hellingMeer foto's op www.rtvnof.nl)
© Foto's: RTV NOF

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie