Blues & Brews festival Iduna: een dag vol bluesmuziek en speciaalbier!

Donderdag 21-11-2019
Waar:
Drachten
Wanneer:
Zaterdag 30-11-2019
Zaterdag 30 november kunnen bluesliefhebbers en bierfijnproevers hun hart ophalen tijdens het Blues & Brews Festival in Poppodium Iduna te Drachten. Tijdens dit festival kun je genieten van de muziek van fijne blues en roots bands. En dat allemaal onder het genot van een speciaalbiertje; diverse bierbrouwerijen uit alle windstreken van Nederland presenteren diverse soorten zelfbereid gerstenat.

Muziek van Ian Siegal, Black Bottle Riot en meer!
De Britse en veelvoudig Blues Awardwinnaar Ian Siegal heeft voor de echte blues- en americanaliefhebber heeft Ian Siegal geen introductie nodig. Siegal laat zijn gitaar janken en speelde samen met grootheden als Rolling Stone Bill Wyman en Jimmy Vaughn. Als hij in de jaren ’60 gespeeld zou hebben, dan zou hij zich moeiteloos hebben kunnen meten met John Mayall, Jimmy Page en Eric Clapton. Tijdens dit festival speelt hij unplugged nummers van zijn nieuwste album ‘All the Rage’. Een must voor elke liefhebber van bluesrock, Americana en classic rock.

Black Bottle Riot werd door De Gitarist Magazine al eens ‘Waarschijnlijk de beste Southern rockband in Europa’, genoemd. Deze gitaarband in hart en nieren en zorgt met hun blues, rock and roll en natuurlijk een dosis country voor een overdonderde liveshow.

Met daarnaast nog de dampende rock & roll van Raw Medicine bestaande uit bandleden van Herman Brood, Vitesse, Paris Dandies en Wild Romance, de energieke oldskool ragtime van The Ragtime Rumours en gitaartalent Tim Birkenholz op het programma wordt de blues-/ rootsliefhebber op zijn wenken bediend.

Diverse bierbrouwerijen zijn aanwezig
Naast medeorganisator bierbrouwerij Noarder Dragten zijn verschillende bierbrouwers uit het hele land aanwezig om het publiek tussen 16.00 uur en 24.00 uur van hun allerlekkerste bieren te laten proeven en persoonlijk kennis te maken met de brouwers. Nieuw dit jaar is ook de aanwezigheid van cider.

Bij goed bier hoort natuurlijk goed eten. Ook daar zorgen we voor met een aanbod van fijne bites, burgers en dogs!

Locatie: Poppodium Iduna te Drachten
Datum: zaterdag 30 november 2019
Tijd: 16.00 – 00.00 uur
Ticketprijs: € 11,00 vvk/ € 13,00 deur

Meer info: www.iduna.nl

 

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto / Black Bottle Riot

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie