Boekhoudprogramma kopen? Kies bewust! · Foto('s): 

Boekhoudprogramma kopen? Kies bewust!

woensdag 23 oktober 2019

Eenvoud. Efficiency. Gemak. Dat zijn de belangrijkste drie eisen van ondernemers voor een compleet boekhoudprogramma. Concreet: hoe maakt een boekhoudprogramma het voor jou makkelijker, eenvoudiger en efficiënter om je administratie te doen?

Wil je een boekhoudprogramma kopen, dan is het verstandig om na te gaan in hoeverre de functionaliteit van de verschillende boekhoudprogramma’s aansluit bij jouw verwachtingen en manier van werken. Ben jij veel onderweg en doe je dan regelmatig (kleine) uitgaven? Dan is een mobiele app waarmee je bonnetjes kunt scannen en ze automatisch kunt inboeken een uitkomst. Als jij veel facturen stuurt, is het wel prettig als het boekhoudprogramma onbeperkte facturering biedt.

Hulp bij het kiezen

Om je weg te vinden in het woud van boekhoudprogramma’s geven we je in dit artikel een paar praktische handvatten om een goede keuze te maken voor een, voor jou, compleet boekhoudprogramma.

Bepaal eerst voor jezelf hoe je wilt samenwerken met je accountant. Wil jij zelf de meeste administratieve taken uitvoeren? Of besteed je liefst zoveel mogelijk uit en beperk je jezelf alleen tot het hoognodige?

Ook belangrijk: ben je zzp’er of heb je mensen in dienst die ook werken in (een deel van) een compleet boekhoudprogramma? Kun je de gebruikersrechten per individu afstellen? En: is het boekhoudprogramma vanaf verschillende devices benaderbaar, vanaf elk denkbare plek?

Relevante tools

Heb je dit voor jezelf helder, dan focus je op de tools van een compleet boekhoudprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele app, scan & herken-functionaliteit waardoor je tijd bespaart bij het inkloppen van bonnetjes, geïntegreerde BTW-aangifte inclusief iDeal-betaling, AutoCollect en koppelingen met bank, salarisadministratie of voorraadbeheer. Wat vind jij noodzakelijk, wat vind je handig?

Boekhoudprogramma gratis proberen

Kijk ook of je zo’n boekhoudprogramma gratis kunt proberen. Bij Reeleezee kan dat dertig dagen. Voordeel is dat je ervaart hoe het boekhoudprogramma werkt. Bespaart het je tijd? Kun je je beter focussen op je onderneming doordat je meer inzicht hebt in je financiële situatie? Vergemakkelijkt het de communicatie met je boekhouder? Gebruik het Reeleezee boekhoudprogramma gratis en je kunt ook bellen met de helpdesk – we zijn niet voor niets supporter van ondernemers!

Conclusie: jouw eisen centraal

Sta je op het punt een abonnement op een boekhoudprogramma te nemen, dan is het aan te bevelen om van je eigen bedrijf en manier van werken uit te gaan. Leg je eisenlijstje naast de functionaliteit en probeer als het kan een boekhoudprogramma gratis uit. Dan beschik je straks zeker over een compleet boekhoudprogramma dat optimaal aansluit bij jouw onderneming. Bij Reeleezee kun je kiezen uit vier abonnementsvormen: wat wil je zelf doen, welke rol wil je je accountant geven, welke functionaliteit wil je wel, welke niet?

Meld je aan bij Reeleezee om het boekhoudprogramma gratis te proberen of bel naar 0346-258088 als je meer wilt weten over de verschillende abonnementstypen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 07:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
 • 07:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 09:00 - 11:00
  Kerkdienst
  Iedere zondagochtend kunt u luisteren naar een kerkdienst uit onze regio.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow (Herh.)
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Tobias Post
  Tobias Post vult de zondagavond tussen 18:00 en 20:00 op RTV NOF. In het radioprogramma zal hij het weekend goed afsluiten met de nieuwste muziek, muziek uit de regio en nieuw, onbekend talent!
 • 20:00 - 22:00
  RTV Metalcafé
  RTV Metalcaf elke zondagavond 20-22 uur op je radio!
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?