Bowinn: de campus voor innovatie in de bouw · Foto('s): 

Bowinn: de campus voor innovatie in de bouw

donderdag 05 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 gaan Bouwcampus Noord-Nederland, Proeftuin Industrieel Bouwen en Innovatiecluster Bouw samen verder onder de naam Bowinn. Bowinn is een plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers samen werken aan toekomstige oplossingen voor de gebouwde omgeving. Een fysieke campus in Dokkum met diverse faciliteiten en een sterk netwerk van regionale ondernemers en landelijke partners. 

Bowinn beschikt onder andere over onderzoeksruimten en klimaatkamers waar volop geëxperimenteerd kan worden. Nieuwe toepassingen voor de bouw- en installatietechniek worden hier onderzocht, ontwikkeld en getest. Bowinn is ook een plek waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor kennisdeling en educatie. Ideeën groeien er door naar innovaties. Niet alleen in de regio, ook daarbuiten.

Bowinn wil de innovatiekracht van de regio blijvend faciliteren en versterken. Ondersteuning door Bowinn reikt verder dan de campus in Dokkum. Dat betekent dat ook ondernemers die in eigen huis innovaties ontwikkelen worden ondersteund. Bowinn maakt bedrijven zichtbaar en helpt ze elkaar te versterken door het netwerk open te stellen en kennis te delen.

Inmiddels hebben verschillende bedrijven zich verbonden aan Bowinn: Bouwgroep Dijkstra Draisma, VDM Woningen, Bouma Technisch Installatiebedrijf, Bouwbedrijf Van Dijk, BKS Elementen, Combex Bouwlogistiek, Europrovyl BV, Koninklijke Damstra Installatietechniek BV, Pranger-Rosier Installaties, Monuscan en Durasyst. Daarnaast zijn de onderwijsinstellingen NHL Stenden, ROC Friese Poort en Friesland College als partner verbonden aan Bowinn.

De campus aan de Hogedijken in Dokkum wordt eind 2019 in gebruik genomen, in maart 2020 volgt de officiële opening. Bowinn is één van de speerpunten van de Regio Deal Noordoost Friesland, het initiatief waarbij ondernemers, onderwijs en overheid samen werken aan de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio. De campus wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Samenwerkingsverband Noord-Nederland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?