Bowinn: de campus voor innovatie in de bouw · Foto('s): 
RECLAME

Bowinn: de campus voor innovatie in de bouw

donderdag 05 december 2019

Vanaf 1 januari 2020 gaan Bouwcampus Noord-Nederland, Proeftuin Industrieel Bouwen en Innovatiecluster Bouw samen verder onder de naam Bowinn. Bowinn is een plek waar ondernemers, studenten en onderzoekers samen werken aan toekomstige oplossingen voor de gebouwde omgeving. Een fysieke campus in Dokkum met diverse faciliteiten en een sterk netwerk van regionale ondernemers en landelijke partners. 

Bowinn beschikt onder andere over onderzoeksruimten en klimaatkamers waar volop geëxperimenteerd kan worden. Nieuwe toepassingen voor de bouw- en installatietechniek worden hier onderzocht, ontwikkeld en getest. Bowinn is ook een plek waar alle faciliteiten aanwezig zijn voor kennisdeling en educatie. Ideeën groeien er door naar innovaties. Niet alleen in de regio, ook daarbuiten.

Bowinn wil de innovatiekracht van de regio blijvend faciliteren en versterken. Ondersteuning door Bowinn reikt verder dan de campus in Dokkum. Dat betekent dat ook ondernemers die in eigen huis innovaties ontwikkelen worden ondersteund. Bowinn maakt bedrijven zichtbaar en helpt ze elkaar te versterken door het netwerk open te stellen en kennis te delen.

Inmiddels hebben verschillende bedrijven zich verbonden aan Bowinn: Bouwgroep Dijkstra Draisma, VDM Woningen, Bouma Technisch Installatiebedrijf, Bouwbedrijf Van Dijk, BKS Elementen, Combex Bouwlogistiek, Europrovyl BV, Koninklijke Damstra Installatietechniek BV, Pranger-Rosier Installaties, Monuscan en Durasyst. Daarnaast zijn de onderwijsinstellingen NHL Stenden, ROC Friese Poort en Friesland College als partner verbonden aan Bowinn.

De campus aan de Hogedijken in Dokkum wordt eind 2019 in gebruik genomen, in maart 2020 volgt de officiële opening. Bowinn is één van de speerpunten van de Regio Deal Noordoost Friesland, het initiatief waarbij ondernemers, onderwijs en overheid samen werken aan de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio. De campus wordt daarnaast mede mogelijk gemaakt door Provincie Fryslân, Samenwerkingsverband Noord-Nederland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Dit is een reclame: deze tekst is niet geschreven door de RTV NOF redactie.
RECLAME
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
 • 00:00 - 07:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 07:00 - 09:00
  De moarnsshow
  Overzicht van nieuwsreportages & weerbericht en hoofdpunten van het nieuws.
 • 09:00 - 17:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
 • 17:00 - 19:00
  Hitz op Tongersdei
  Sjoerd Gjalt de Vries
 • 19:00 - 20:00
  Jazz Go Blue
  Gert Nitters
 • 20:00 - 21:00
  Country Trail
  Albert de Vries
 • 21:00 - 00:00
  It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
  Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden?