Brassband en Popkoor spetteren tijdens Nieuwjaarsconcert Ternaard

Maandag 21-01-2019
TERNAARD - Brassband Euphonia uit Ternaard en Popkoor Gewoan Oars uit Wierum; een heerlijke muzikale combinatie, zo bleek tijdens het Nieuwjaarsconcert dat vrijdag 18 januari werd gehouden in dorpshuis Tunawerth in Ternaard.

Het aanwezige publiek, zo’n 120 mensen, genoten van een afwisselend concert. De organiserende brassband luidde het concert, en het nieuwe jaar, in met Fanfare For A New Age. Een spectaculair begin dat de toon zette voor de rest van de avond. Tijdens het concourswerk Alpine Variations werd het publiek door filmbeelden meegevoerd naar de imposante Alpen in Zwitserland. Na de prachtige solo Let Me Try Again van Eb-cornetiste Roas Kuipers, was de beurt aan Popkoor Gewoan Oars. Dit gezellige koor uit Wierum zong met veel enthousiasme nummers van Bløf en ABBA.

In het gevoelige Mag Ik Dan Bij Jou van Claudia Breij vertolkte Anny Hoekema de solopartij, waarna brassband en koor voor de pauze nog gezamenlijk het swingende Love Shine A Light ten gehore brachten.Na de pauze traden de leerlingen van Euphonia voor het voetlicht. In een drietal nummers lieten zij horen dat zij al op een prachtige manier op hun instrument muziek kunnen maken. Het publiek waardeerde hun optreden dan ook met een daverend applaus.

Euphonia stond deze avond onder leiding van dirigent Gouke Wielenga. Met veel enthousiasme leidde hij de band o.a. door Italian Fantasy. Tijdens deze heerlijke potpourri van Italiaanse ‘meezingers’, deed het publiek vrolijk mee. Dat de dirigente van Gewoan Oars; Mariëlle Lammers zelf ook prachtig kan zingen liet zij horen in het nummer Something’s Gotta A Hold On Me van Vaya Con Dios. Het popkoor trok alle registers los in Bohemian Rhapsody, maar liet daarna, met begeleiding van Euphonia, een ingetogen The Rose horen.

Tot slot van het concert werd door de brassband een uitstapje gemaakt naar de jaren 80 met de nummers Baggy Trousers van Ska-band Madness en Paint It Black van de Rolling Stones. Ook het koor liet zich tijdens dit Stones-nummer horen en zo kwam het gezamenlijk tot een spetterend slot van dit prachtige Nieuwjaarsconcert. Als dank kregen koor en brassband een staande ovatie van het publiek. Voorzitter van Euphonia; Wiebrig Reitsma bedankte alle medewerkers en als toegift brachten Euphonia en Gewoan Oars iedereen nog een muzikale nieuwjaarsgroet met het bekende Happy New Year van ABBA.

terug naar overzicht
Brassband en Popkoor spetteren tijdens Nieuwjaarsconcert TernaardBrassband en Popkoor spetteren tijdens Nieuwjaarsconcert TernaardMeer info en foto's: www.rtvnof.nl
© Foto's: Bote Sape Schoorstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie