Braziliaanse en Zwitserse band op MyKingRocks in Kollumerzwaag

Zaterdag 07-09-2019
Waar:
Kollumerzwaag
Wanneer:
Vrijdag 27-09-2019
MyKingRocks! heeft voor dit jaar niet alleen drie Europese maar ook een Braziliaanse band kunnen strikken voor De Trije Doarpen in Kollumerzwaag. Het podium van dit dorpshuis staat op vrijdag 27 september klaar voor de formaties Oltas, Derailed Revolution (beiden Nederlands), Freakings (Zwitserland) en Antidemon (Brazilië).

De zesde editie van MyKingRocks! begint om 20.30 uur. De deuren staan open vanaf 19.30 uur. MyKingRocks! Is een gevarieerde metal-, hardcore- en hardrockavond met een christelijke achtergrond. Voor meer info kan Facebook gecheckt worden: https://www.facebook.com/mykingrocks/

Van de twee internationale acts dit jaar op MyKingRocks! is Antidemon uit Brazilië de meest verrassende. Een primeur, want dit is de eerste keer dat deze band te zien is in Nederland. Antidemon is deathgrindcore uit Brazilie. De band is opgericht in 1994 in Sao Paulo en dit jaar maken de artiesten van deze band hun 6e wereldtour, ‘25 Years of Antidemon World Tour’. De band brengt een furieuze setlist naar Europa, met werk van eerdere vier albums, maar ook van hun nog te verschijnen 5e langspeler. (https://www.facebook.com/ANTIDEMON.OFFICIAL/)

Nog een internationale act is het trashende trio Freakings uit Zwitserland. In september 2017 waren zij voor het eerst op Nederlandse bodem te zien op het MyKingRocks festival. Dit jaar zijn ze terug met hun nieuwe plaat Rise of Violence, die zijn primeur beleeft op het Trije Doarpen-podium. Met uitspraken als ‘Oldskool to the bone’ en ’Thrash will never die’ is het publiek verzekerd van een ouderwets energieke thrashmetalset deze avond. (https://www.facebook.com/freakings/)

In 2015 zag de band Derailed Revolution het levenslicht. Met een frontvrouw aan het roer heeft deze formatie al menig festivalpodium beklommen. In april 2018 kwam zijn eerste EP uit, getiteld Break Out .De band zal stevige eigen geschreven nummers ten gehore brengen . Derailed Revolution geeft zichzelf het label groove metal, met invloeden van Flyleaf tot Linkin Park. (https://www.facebook.com/derailedrevolution/)

Tenslotte de thuisformatie Oltas. Begin 2017 werden vijf muzikanten op elkaars pad gezet, met een verleden in bands als Mordacious, Faces of Faith en Pander. Met een gezamenlijke passie voor muziek zijn ze gaan spelen in de oefenruimte van It Koartling in Buitenpost. Nadat Anton (gitarist van het eerste uur) aangeeft te moeten stoppen, gaat de band verder met vier man. Met een voorliefde voor oldskool deathmetal, thrashmetal, stonerrock, hardrock en positieve aandacht voor de wereld om ons heen gaan we ervoor om ons verhaal te delen. Enkele live opnames van december 2018 zijn inmiddels verschenen op YouTube. Ze zijn continue met nieuw werk bezig en hopen in 2020 opnieuw te gaan opnemen. Het viertal ziet ernaar uit het publiek ergens onderweg te ontmoeten: Peter, Herman, Remmie en Youri. (https://www.facebook.com/OltasBand/)

terug naar overzicht
MyKingRocks in de Trije Doarpen
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie