Broekster Boys laat zich aftroeven door Noordscheschut · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys laat zich aftroeven door Noordscheschut

zondag 17 maart 2019

Broekster Boys kon het zaterdag niet brengen tegen Noordscheschut. Het verloor van weer, wind en tegenstander, maar vooral van zichzelf. In belangrijke duel om enigszins afstand te kunnen nemen van de onderste regionen werd terecht van de Drenten verloren. Na een redelijk goede eerste helft gaf de thuisploeg in de tweede helft niet thuis. Het werd (door persoonlijke fouten) een 1-3 nederlaag.

Het hoofdveld van Broekster Boys was afgekeurd en daarom werd er gespeeld op het kunstveld. Waar vele dachten dat dit in het voordeel van de thuisclub was, kwam men bedrogen uit. Broekster Boys begon wel goed aan de wedstrijd en stond na 6 minuten al op voorsprong. Hedgar Hoekstra wist met een prachtige actie los te komen van zijn directe tegenstander en gaf vanaf de achterlijn een voorzet op maat. Juryan Dantuma was zijn directe verdediger te slim af en tikte het leer binnen. De 1-0 voorsprong zou Broekster Boys vleugels moeten geven maar het was juist Noordscheschut die langzaam maar zeker steeds beter in de wedstrijd kwam. Daarbij moet gezegd worden dat de gasten ook beter met de elementen van de natuur om wisten te gaan. Met de wind over het veld was het, net als vorige week, lastig voetballen. De KNVB mag zich misschien wel af gaan vragen of voetbal onder deze weersomstandigheden wel de bedoeling mag zijn. Bij een vrije trap van Noordscheschut werd de bal net als bij het rugby met de hand van een andere speler vastgehouden omdat de bal anders weg zou rollen. Het schot wat volgde kon ook in de boeken bij het rugby want de bal werd met de wind er onder, op deze manier in een baan om de aarde geschoten. Noordscheschut had overigens nog een aantal prima mogelijkheden in de eerste helft. Met schoten van afstand werd het doel bestookt maar Jakko Veldstra wist met een aantal prima reddingen zijn doel schoon te houden. Beide ploegen raakten in de eerste helft ook nog eens het metaal maar Broekster Boys ging met de 1-0 voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft werd met de wind in de rug een spervuur van schoten verwacht, maar het was juist Noordscheschut die het beste uit de kleedkamer kwam. Niet voor de eerste keer kreeg Broekster Boys vlak na rust een doelpunt om de oren. Trainer Zwart had er nog zo op gehamerd, maar de defensie was niet goed bij de les. Binnen twee minuten was de stand gelijk getrokken. Na een uur spelen werd , binnen 5 minuten, de wedstrijd weggegeven. Een te zachte terugspeelbal van Niels Westerlaan werd een prooi voor de jagende Nick Koster en hij zette daarmee de gasten op voorsprong. Een paar minuten later werd geknoei op het middenveld afgestraft en stond Melvin Mol zomaar alleen voor Veldstra. De ervaren Mol maakte geen fout en leek de wedstrijd op slot te schieten 1-3. Broekster Boys probeerde het nog wel, maar ze speelden vandaag een te zwakke wedstrijd om het duel nog te kunnen laten kantelen. Invaller Vincent Hoekstra en Piet Wessel Dijkstra raakten beide nog de paal maar daarmee waren de wapenfeiten van de tweede helft wel verteld.

Noordscheschut won uiteindelijk terecht en nam met de drie punten afstand van de degradatiezone. Broekster boys zal de komende wedstrijden zeker nog punten moeten verzamelen om niet in de problemen te komen. Zaterdag kan de off day misschien al weggespoeld worden als de Friese strijd met Zeerobben op het programma staat. Het is te hopen dat de (zee) wind dan wat afgenomen is. Deze wedstrijd maar snel vergeten en het strijdplan van de afgelopen periode weer oppakken. In dat geval zijn er mogelijkheden om punten te pakken. De wedstrijd in Harlingen begint om 15.00 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00