Broekster Boys maakt geen fouten tegen Wykels Hallum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys maakt geen fouten tegen Wykels Hallum

zondag 13 mei 2018

Voor Broekster Boys stond de lastige uitwedstrijd tegen Wykels Hallum op het programma. De ploeg van oud Broekster Boys speler Yko de Boer staat op de 11e plaats maar staat inmiddels bekend als een reuzendoder. Tegen de top 6 werden maar liefst 11 punten behaald.

Broekster Boys speelde thuis 4-4 ,maar Wykels pakte ook punten tegen Leeuwarder zwaluwen (1-1) Joure (2-2), CVVO (2x 1-0 winst) en ook tegen naaste buur Stiens werd 2x 2-2 gespeeld. Alleen BCV pakte 6 punten tegen de ploeg uit Hallum. In de race voor het kampioenschap mogen geen fouten gemaakt worden en dat deed Broekster Boys zaterdag dan ook niet. Na een wedstrijd met veel strijd in de eerste helft en prima voetbal in de tweede helft werd er een 0-4 overwinning binnen gehengeld.

Prima start van de Wykels

Wykels kwam prima uit de startblokken want in de 1e minuut moest keeper Johan Vonk al handelend optreden op een uitstekende kans voor Pieter Dijkstra. Ook  de 33-jarige spits Jurjen Bosch kwam enkele malen in goede scoringspositie maar de gasten hielden hun doel schoon. Aan de andere kant was het Hendrik Bouma die regelmatig gevaarlijk doorkwam op de vleugel en een prima voorzet gaf maar Jos Regnerus kopte net over.

In de 12e minuut zou een zondagsschot van Sander Jongsma naast het doel verdwijnen maar de bewegelijke spits Juryan Dantuma wist met zijn grote teen de bal een andere richting te geven en plofte pardoes achter de verbouwereerde keeper Louwerens Desmond: 0-1. Bosch schoot even later maar net voorlangs en Bjorn Dijkstra kreeg ook een prima mogelijkheid maar de bal ging hoog over en zou alleen bij het rugby een doelpunt opgeleverd hebben. Er waren dus wel degelijk kansen voor de thuisploeg maar de finesse ontbrak. Hendrik Bouma miste na een prima actie van Juryan Dantuma voor een leeg doel maar Broekster Boys wist vlak voor rust toch de voorsprong te verdubbelen. Een dieptepass op Rienk de Haas werd perfect terug gelegd op de inkomende Piet Wessel Dijkstra die met een vernietigend schot uithaalde, 0-2 rust.

Imponerende tweede helft van collectief Broekster Boys

Zes minuten na de hervatting werd de wedstrijd al op slot geschoten. Een lepe bal van Riemer Doornbos zette Hendrik Bouma in een “een op een situatie”. Bouma, uitgeroepen tot man of the match, maakte geen fout een scoorde de 0-3 tot grote vreugde van de red – black army. Broekster Boys speelde de tweede helft als vanouds en het was een genot om er naar te kijken. De ploeg is bezig met een goede serie en dat komt omdat er als een ploeg door en voor elkaar gestreden word. Halverwege de tweede helft weet Broekster Boys opnieuw te scoren maar de intikker van Doornbos werd terecht afgekeurd omdat de assist van de in buitenspel staande Dantuma kwam. Topscorer Rienk de Haas pikte even voordat hij gewisseld werd, weer zijn doelpuntje mee toen hij alert reageerde op een slechte terugspeelbal van de achterhoede van Wykels.

De goaltjesdief wist wel raad met dit cadeautje  en liet keeper Desmond kansloos: 0-4. De kampioenskandidaat speelde het vervolgens netjes en professioneel uit en kon met een goed gevoel het veld verlaten.  Vermeldingswaardig mag het optreden van het centrale duo, Kas Huizenga en Andries Dijkstra genoemd worden want er werd in de tweede helft geen kans meer wegggeven. Een 0-4 overwinning is prima op het zware veld van Hallum en met nog twee wedstrijden te gaan heeft het de titel in eigen hand.

Bij terugkomst op het Halehonk maakte de selectie een erehaag voor het reserve elftal. Broekster Boys 2 had eerder op de dag een 5-1 overwinning behaald en sleepte na de degradatie van vorig jaar het kampioenschap binnen in de reserve 2e klasse. Een prima prestatie van het team onder leiding van Albert Wijbenga en Geert Lammert Wijnsma. Komende zaterdag speelt Broekster Boys tegen SC Stiens. Uit werd met 5-1 verloren. De belangen van de wedstrijd zijn duidelijk. Aanvang wedstrijd 14.30 uur