Broekster Boys heeft het moeilijk tegen SC Joure · Foto('s):

Broekster Boys heeft het moeilijk tegen SC Joure

zondag 29 januari 2017

Broekster Boys is weer gestart met trainen en spelen in het nieuwe jaar. De verrassing was de derde plek op het OKT op zaterdag 14 januari. Geoefend werd er tegen VV Grijpskerk met een 5-1 winst en VV Anjum met een 4-1 winst. Van eerste klasser VEV´67 uit Leek werd met 6-4 verloren. Afgelopen zaterdag was er weer de eerste competitie wedstrijd tegen SC Joure. Aftasten op het mooie kunstgrasveld in Damwald.

Onder de leiding van scheidsrechter Veldhuizen was zaterdagmiddag de aftrap. Bij Broekster Boys zat Hendrik Bouma weer op de bank. Kas Huizenga en Piet Wessel Dijkstra waren geblesseerd. Spelen tegen een verdedigend team met een gevaarlijke counter is altijd moeilijk voor Broekster Boys. Spits Julian Zeinstra van SC Joure schoot uit een counter net naast het doel van keeper Lennert Koolstra. Keeper Johan Vonk was voor één wedstrijd geschorst. Het meeste balbezit was zondermeer voor Broekster Boys. De counters van Joure waren levensgevaarlijk. Halverwege de eerste helft werd de bal terug gespeeld en daarbij wist Jurre Hoogeveen van Joure de bal te onderscheppen. Keeper Koolstra verweerde zich uitstekend, maar kon de bal niet klemvast pakken. Hoogeveen bleef in het bezit van de bal en wist zo ook te scoren (0-1).

Daarna kreeg Joure nog twee levensgrote kansen. Eerst kwam Hayo Rypkema alleen voor keeper Koolstra, maar Rypkema schoof de bal naast het doel. Broekster Boys bleef daardoor in de wedstrijd. In die eerste helft kwam Folkert Luhoff van Joure alleen voor keeper Koolstra, maar hij schoot de bal op de paal. En weer bleef Broekster Boys in de wedstrijd. In de slotminuten mocht Rienk de Haas van Broekster Boys een vrije trap nemen. De bal werd door keeper Zeldenthuis tot corner verwerkt en zo werd de ruststand 0-1.

Tijdens de rust werd Sander Jongsma vervangen door Hendrik Bouma. En Laurens Jan van der Hoef kreeg in de eerste minuten een prachtige kans. Helaas geen doelpunt. Broekster Boys speelde die tweede helft goed. Hendrik Bouma wist vaak op links gevaarlijke voorzetten af te leveren. Maar het verdedigende team van Joure wist heel vaak de bal te onderscheppen. Bovendien zag je vaak de rugdekking bij de defensie van SC Joure. Bovendien werd de bal vaak naar voren getrapt en dan was het weer opletten geblazen voor de BB defensie. Broekster Boys speelde de tweede helft goed, maar de speelwijze van Joure speelde hen parten.

Bovendien waren de grote kansen voor Joure. Folkert Luhoff schoot uit één van die kansen op de lat. Keeper Koolstra was telkens alert bij de counters van Joure. Rienk de Haas was een paar keer gevaarlijk, maar goals bleven uit voor de thuisclub. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Joure keeper Zeldenthuis bleef tijdrekken en dat leverde hem een gele kaart op.

Broekster Boys kreeg twee gele kaarten en SC Joure kreeg drie gele kaarten. Trainer Ron de Boer was niet ontevreden over het spel van Broekster Boys in de tweede helft. En doordat SC Joure verzuimde te scoren bleef Broekster Boys in de wedstrijd, aldus de Boer. Door de vele kansen was de overwinning verdiend.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00