Broekster Boys niet opgewassen tegen promovendus Blauw Wit´34 · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys niet opgewassen tegen promovendus Blauw Wit´34

zondag 13 oktober 2019

Broekster Boys was zaterdag niet opgewassen tegen het sterk spelende Blauw-Wit. Het spel van de Boys was de afgelopen weken prima. Het leverde te weinig punten op, maar wel voldoende vertrouwen voor de wedstrijd tegen Blauw-Wit. De ploeg uit Leeuwarden, die via de nacompetitie promoveerde, was vandaag helaas een maatje te groot.

In het eerste half uur was Blauw-Wit heer en meester in Damwâld. Met prima combinatie voetbal werd de thuisploeg achteruit gedrukt. Het leverde mogelijkheden en kansen op en in de 20e minuut kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong door een doelpunt van Bas Kloetstra.  Sander Jongsma (BB) en Bob Schepers (BW) hadden het strijdtoneel toen beide al met een blessure verlaten. Blauw-Wit leek door te drukken maar kon de voorsprong niet uitbreiden. Toen Broekster Boys een interne omzetting uitvoerde kreeg met meer grip op het spel van de Leeuwarders. Het resulteerde in de 36e minuut in de gelijkmaker van Juryan Dantuma. Zes minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Het was wel wat tegen de verhouding in, maar vanuit een goed uitgevoerde counter scoorde Hedgar Hoekstra de 2-1. De uitstekend keepende Kevin Wilpstra was kansloos op het harde schot van de vleugelspeler.
In de tweede helft waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd al creëerde Blauw-Wit wel meer en ook de beste kansen. Juryan Dantuma leek de Leeuwarders te knakken toen hij een prima voorzet schitterend achter Wilpstra kopte. Buitenspel volgens de neutrale assistent scheidsrechter. Maar de meningen daarover waren nogal verdeeld. Het VAR- moment was  ws in het voordeel van de thuisploeg afgehandeld maar helaas heeft dit systeem (in dit geval) nog geen intrede gedaan in de 1e klasse. Het foutje van “de grens” kwam de thuisploeg duur te staan want het geslepen Blauw-Wit nam de vrije trap razend snel. 20 seconden na het “buitenspel doelpunt” lag de bal aan de andere zijde achter doelman Terlouw. I.p.v. van 3-1 werd het dus 2-2 en daar moest de thuisploeg even van bijkomen.

10 minuten later werd de gelegenheidsdefensie van Broekster Boys opnieuw afgetroefd.  Invaller Arjen Boonstra maakte zijn tweede doelpunt. De middenvelder stond volledig vrij en kon ongehinderd aanleggen voor de 2-3. Daarvoor hadden ze al een aantal prima kansen om zeep geholpen. Broekster Boys probeerde nog een punt uit het vuur te slepen door in blessure tijd veel risico te nemen maar moest na de nederlaag tegen Leeuwarden Zwaluwen het opnieuw afleggen tegen de “Stadsjes”. Volgende week speelt Broekster Boys weer tegen een gepromoveerde club. Dit maal tegen de “semi profs” van Pelikaan S. De wedstrijd in Oostwold wordt om 15.00 uur gespeeld.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00