Broekster Boys te slordig tegen Oranje Nassau · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys te slordig tegen Oranje Nassau

zondag 23 september 2018

De rentree van Broekster Boys in de eerste klasse heeft een eerste nederlaag opgeleverd. Het ambitieuze Oranje Nassau ging er met de drie punten vandoor. Maar waren ze nu zoveel sterker? Met een beetje geluk en zorgvuldiger spel had er ook zomaar een puntendeling uit kunnen rollen maar dat is nu net het verschil tussen de eerste en tweede klasse.

Waar de thuisploeg in het afgelopen seizoen altijd wel twee handen vol kansen/mogelijkheden creëerde, waren deze nu op een hand te tellen. Aan de andere kant moet het verdedigend ook op orde zijn. In alle drie de bekerduels en nu dus ook in het eerste competitieduel kreeg Broekster Boys twee doelpunten tegen. In de beker stonden daar nog 7 tegentreffers tegenover. Zaterdag werd het net voor het eerst niet gevonden. Het resulteerde in een 0-2 nederlaag.

Broekster Boys liet in de beginfase het initiatief bij de bezoekers. Het eerste kwartier leverde dat geen kansen op. Voor Niels Westerlaan was dit het competitie debuut in de hoofmacht. Het verschil hoofdklasse A junioren – eerste klasse senioren is natuurlijk gigantisch groot maar de jongeling speelde een uitstekende partij op de rechts back positie. Op de links back stond Durk vd Wal weer gepositioneerd. Hij speelde ouderwets weer een prima partij maar moest helaas halverwege de eerste helft de wedstrijd verlaten vanwege (opnieuw) een knieblessure. De ernst van deze blessure zullen we deze week nog even af moeten wachten.

Mitchel Schievels had na ruim een half uur een prima kans maar Andries Dijkstra wist samen met keeper Jakko Veldstra de bal voor de lijn te keren. Daar stond aan de andere kant een kans van Hendrik Bouma tegenover ,maar Heidekamp wasop zijn hoede. Het was diezelfde Schievels die tijdens de blessurebehandeling van Durk tegen 10 man opnieuw een grote kans had na een mooie steekbal van dos Santos, maar de spits faalde in de afwerking. Even later liep ook Riemer Doornbos in een duel een pijnlijke blessure op aan zijn voet, maar hij kon na de behandeling van de verzorgster van ON uiteindelijk de wedstrijd uitspelen. Vlak voor rust weer een prima redding van Veldstra op een schot van Ruud Grol zodat de thee met de bekende brilstand gehaald werd.

In de tweede helft een iets gretiger Broekster Boys. Dat leverde direct een goede kans op voor Piet Wessel Dijkstra maar hij wachtte net te lang met het afdrukken van de bal. Waar de eindpass in de eerste helft steeds te onzorgvuldig en te gehaast was kwam deze in de tweede helft wat beter uit de verf. Dat leverde wat meer mogelijkheden op. ON wist echter de score te openen. Veldstra werd bij de voorzet iets gehinderd waardoor hij de bal niet klemvast had. Scheidsrechter Souhuwat zag er niets in en keurde de goal terecht toe. Jermo Verbeek was de doelpuntenmaker. Broekster Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was opnieuw PW Dijkstra die met een vlammend schot gevaarlijk was maar de bal scheerde over de deklat.

Niels Westerlaan ontving een gele kaart na shirtje trekken op invaller Molema. 10 minuten voor tijd gooide ON de wedstrijd op slot. Fokke Kronemeijer stond nog koud in het veld toen hij vanuit een corner in de scrimmage de 0-2 aan kon tekenen. Daarmee was het over en uit. Juryan Dantuma kwam vlak voor tijd nog een teenlengte te kort om vanuit een voorzet van Hendrik Bouma de eretreffer binnen te tikken.

Resume: Broekster Boys is terug in de eerste klasse en verloor vooral door eigen fouten van een beter Oranje Nassau. Verliezen van deze Groninger club , met veel ervaren spelers uit oa 2e /3e divisie is geen schande, maar met wat zorgvuldiger spel had men misschien wel een puntje kunnen stelen. Er werd in ieder geval hard voor elkaar gewerkt. Volgende week gaat de reis naar Drachten waar tegen titelkandidaat Drachtster Boys gespeeld gaat worden. Dat zal normaal gesproken niet zomaar punten opleveren, maar de huid zal duur verkocht worden.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00