Broekster Boys wint 22e editie Sake Store Dantumadeel Cup

Maandag 01-01-2018
DAMWâLD - In een bomvolle sporthal De Boppeslach werd afgelopen zaterdag voor de 22e keer gespeeld om de Sake Store Dantumadeel Cup. Naast alle voetbalverenigingen uit de gemeente Dantumadiel was dit jaar VV Dokkum aanwezig als gastvereniging. Wethouder Emke Peterson opende het toernooi en bood namens de gemeente Dantumadiel de organisatie een nieuwe wisselbokaal aan. Omdat Broekster Boys de vorige drie keer het toernooi won mochten zij de vorige wisselbokaal houden.

In de kruisfinales won de winnaar van poule A SC Veenwouden van de nummer 2 van poule B De Wâlden. De winnaar van poule B Broekster Boys was in de andere kruisfinale te sterk voor de nummer 2 van poule A Dokkum. De strijd om de 3e plaats tussen De Wâlden en Dokkum eindigde gelijk en moest beslist worden door shoot outs. Dokkum scoorde hierin één keer terwijl De Wâlden het net niet wist te vinden en dus eindigde Dokkum als derde. De finale tussen SC Veenwouden en Broekster Boys ging in de eerste helft gelijk op. Ruststand 3-2 voor Broekster Boys. In de 2e helft was Broekster Boys de betere ploeg. Zij wisten nog 2 keer te scoren en werden daardoor de terechte winnaar van dit mooie toernooi.

De prijs voor de minst gepasseerde keeper ging naar Coenraad van der Mark van SC Veenwouden. In de poule wedstrijden werd hij niet één keer gepasseerd. Tjalling van der Meulen van De Wâlden ging er met de prijs van de snelst scorende speler in de poule wedstrijden vandoor. Hij wist binnen de 2 minuten te scoren.

terug naar overzicht
Broekster Boys wint 22e editie Sake Store Dantumadeel CupBroekster Boys wint 22e editie Sake Store Dantumadeel CupMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie