Broekster Boys wint stormachtige 6 punten wedstrijd in Bedum · Foto('s): Jacqueline Jongsma
  Jacqueline Jongsma

Broekster Boys wint stormachtige 6 punten wedstrijd in Bedum

zondag 10 maart 2019

“Super Saturday” stond er geschreven in het programmablad van SV Bedum. De ploegen in het rechter rijtje speelden bijna allemaal een 6 punten wedstrijd, en degene die winnen zouden afstand kunnen nemen van de rode streep. De belangen waren dus groot. Onder stormachtige omstandigheden ging de wedstrijd om 15.00 uur van start. De eerste helft werd er goed gevoetbald en was Broekster Boys de bovenliggende partij, maar kon het veldoverwicht niet uitdrukken in doelpunten. Toch gingen de punten, net zoals in de thuiswedstrijd, mee naar het Friese Damwâld. Het werd in de slotfase een krappe 0-1 overwinning en dat leverde drie hele belangrijke punten op.

Broekster Boys domineert eerste helft
Bedum had een forse kater overgehouden aan het bezoek in Damwâld. Broekster Boys won toen met 2-1 maar de Bedumers vonden Broekster Boys op dat moment de slechtste ploeg van de eerste klasse. De opmerkingen aan het einde van die wedstrijd waren een motivatie voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Het was moeilijk voetballen met een harde wind dwars over het veld, maar het hardwerkende Broekster Boys kon daar het beste mee omgaan. Na 10 minuten was er een grote kopkans voor Jos Regnerus maar de bal vanuit een corner ging net over. Goed keeperswerk van Jacco Veldstra voorkwam 5 minuten later een doelpunt van sv Bedum toen hij nog net de vingertoppen tegen de bal kreeg na een schot van Jake Smit. Het was de enige kans van Bedum in de eerste helft. Broekster Boys domineerde het spel. Huizenga en Dijkstra waren weer een geweldige centraal duo en als de bal over de vleugels gespeeld werd waren het steeds de vleugelverdedigers die de aanvallers de baas waren. Rechtsback Hedzer Prins was in goede doen en daardoor kwam Nick Boelhouwer er deze dag niet aan te pas. Juryan Dantuma was dicht bij een doelpunt maar ook Hedgar Hoekstra en Piet Wessel Dijkstra kwamen in scoringspositie. Hedgar Hoekstra leek vlak voor rust het openingsdoelpunt te maken toen hij vanuit het centrum aangespeeld werd door Riemer Doornbos maar keeper Broekmans wist er nog net een corner van te maken. De corner leverde niets op en zo kwam een 0-0 ruststand op het scorebord. In de rust werd het sportpark in Bedum geteisterd door een stormachtige wind en een hevige regenbui.

De bui ging over maar de wind hield stand. Dat maakte het voetbal in deze tweede helft bijna onmogelijk. Bijna elke minuut was er wel een ingooi omdat de bal onbedoeld over de zijlijn waaide. De wedstrijd werd er niet aantrekkelijker op voor de toeschouwers die de storm trotseerden. Het spel van beide kanten werd daardoor ook onzorgvuldig. Spelhervattingen waren bijna onmogelijk omdat de bal maar niet op zijn plek wilde blijven liggen. Scheidsrechter Kohler, die een prima wedstrijd floot, ging in overleg met de aanvoerders of het wel zinvol was om door te spelen. Besloten werd om de laatste 10 minuten gewoon uit te spelen. Anne Jits Sybesma leek te gaan scoren na een mooie pass van Stef Klugkist maar de bal ging net voorlangs. Broekster Boys kwam de tweede helft maar weinig voor het vijandelijke doel ,maar als men daar was, werd het ook gevaarlijk. Juryan Dantuma, Hedgar Hoekstra en Delachance Sabuni hadden misschien wel moeten scoren, maar konden de juiste richting, mede door die harde wind niet vinden. Riemer Doornbos wist daar drie minuten voor tijd wel goed mee om te gaan toen hij een afgeslagen bal op de rand van de 16 meter opving en beheerst in de linkerhoek schoot. De aanvoerder bekroonde daarmee zijn uitstekende spel van de eerste helft met, wat even later bleek, de winnende treffer.

Broekster Boys deed met deze overwinning uitstekende zaken en werd daarmee de winnaar van het rechter rijtje. Zaterdag speelt Broekster Boys tegen het stugge Noordscheschut. De winnaar van dit duel zal hele goede zaken doen in de race voor lijfsbehoud. De wedstrijd in Damwâld wordt gespeeld om 14.30 uur.

Klik hier voor het fotoverslag van Jacqueline Jongsma.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00