Buiten koken kan in ieder seizoen!

Donderdag 02-11-2017
DOKKUM / ADVERTORIAL - Nu de herfst weer is ingetreden en de winter voor de deur staat, heeft u waarschijnlijk de barbecue of de buitenkeuken opgeruimd en in de schuur gezet. Maar niet alleen de zomer is een geschikte periode om buiten te koken, ook in de overige maanden kunt u dat prima doen. Dat hoeft niet altijd met een barbecue. Heeft u weleens gehoord van een kookkachel of van een COOX Stove? Met deze buitenkookartikelen kunt u heerlijk buiten kokkerellen en genieten van een heel bijzondere sfeer.

Eenvoudig koken

Buiten koken met een kookkachel is heel speciaal. Kookkachels zijn eenvoudig in gebruik. U stookt het vuur op met aanmaakkrullen of aanmaakhoutjes en legt er vervolgens droog stookhout op. Zodra het vuur goed brandt, kan het koken beginnen. U zet de pan op het vuur en doet het kacheldeurtje dicht. Een kookkachel is ideaal voor het maken van gerechten als soepen, stoofschotels, eenpansgerechten of voor het opwarmen van dranken. Het voordeel van het gesloten systeem is dat u geen hinder heeft van rondvliegende vuurspetters, waardoor het ook veilig is. Houd het vuur goed in de gaten want het kan zijn dat u tussentijds nog wat hout op het vuur moet doen.

Milieuvriendelijk

Een ander veilig kooktoestel is de COOX Stove. Dit is een compleet mini-keukentje voor buiten. Op de COOX Stove kunt u grillen, koken, bakken, wokken en stoven. Iedere pan past op de COOX Stove waardoor het mogelijk is om allerlei soorten gerechten te maken. Door zijn veelzijdigheid en door het formaat is het ook hét ideale kooktoestel voor op de camping of onderweg. Het koken op de COOX Stove is ook heel eenvoudig. U heeft geen gasbrander, gasfles of briketten nodig.

Door het slimme ontwerp hebben deze kooktoestellen maar weinig brandstof nodig. Met een klein beetje hout maakt u namelijk al een heerlijke maaltijd. Na een minuutje al kunt u beginnen met koken, sneller en efficiënter kan het niet. Op deze manier is de COOX Stove ook milieuvriendelijk, want er komt minder CO² vrij.  Na het koken laat u de COOX Stove gewoon opbranden en kunt rondom het kampvuurtje nagenieten.

Winterse sferen

Iedere winter hopen wij hier in Noordoost Friesland toch weer op een strenge vorstperiode waarin we kunnen schaatsen. Zou het dan niet geweldig zijn om uw schaatstochtje in de omgeving van Dokkum, Kollum of Holwerd af te sluiten met warme chocolademelk of een glühweintje van de kookkachel of de COOX Stove? Met deze kooktoestellen kunt u allerlei gerechten buiten klaar maken. Wat is er nou leuker dan op een prachtige dag een erwtensoep of een goulashsoep te maken? Of warm een maaltijd op en eet het gerecht gezellig met elkaar op onder de veranda. Het maakt niet uit of u op het platteland of in de bebouwing woont, koken met een kookkachel en de COOX Stove kan altijd. Welk seizoen het ook is, koken met deze kookartikelen is erg veilig en geeft een heel andere dimensie aan het buiten koken.

terug naar overzicht

© Foto's: Tuinkoken.nl


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie