VV Buitenpost maakt verschil na rust tegen VV Kollum

Zondag 12-11-2017
KOLLUM - De omstandigheden waren zaterdagmiddag voor beide ploegen  zwaar, de vele regen had het hoofdveld van de Kollumers niet goed gedaan. De ruim 500 opgekomen toeschouwers werden voor rust niet verwend, na de thee drukte Buitenpost het klasse verschil uit en verdiende daarmee een plaats in de tweede ronde van de beker.

Nadat de spelers begeleid door het vele Bengaalse vuurwerk van de K site waren begroet moest de leidsman van dienst de heer Lips even wachten met de aanvang van de wedstrijd, de rookwolken hadden even tijd nodig om te verdwijnen. De spelers van beide ploegen waren blijkbaar onder de indruk van de opkomst, zoals vooraf al was verwacht liet Kollum het spel aan de gasten. Door de verdediging te versterken wilde de thuisploeg trachten het klasse verschil te compenseren. Het spel werd dan ook gemaakt door Buitenpost, zonder echter gevaarlijk te worden voor het doel van Auke Hoekstra. De ruimte die oa Martijn van Roeden werd gegeven kon hij niet omzetten in goede voorzetten.

Verdedigend had de ploeg van Henk de Boer en Adze van der Wijk de zaakjes prima voor elkaar. Aanvallend kreeg Kollum weinig mogelijkheden, ook al was Benjamin Zondervan dichtbij de openingstreffer. Op aangeven van Joop Pynacker stond hij net iets te scherp om zo gevaarlijk te worden. Kollum hield de gelederen prima gesloten en had van Buitenpost, dat wel veel aan de bal was, maar weinig verrassingen in hun spel had om gevaarlijk te worden voor de goal. Net rond het half uur was het Rudmer Loonstra die dichtbij de openingstreffer kwam, maar zijn kopbal uit een corner tegen de paal zag belanden.

Na de thee hadden beide trainers enkele verse krachten binnen de lijnen gebracht om zo toch het publiek iets meer voor te schotelen. René van der Weij, trainer van Buitenpost, was blijkbaar niet tevreden over het verloop. In de openingsfase van de tweede helft gooide de ploeg het tempo iets omhoog. In een tijdsbestek van een kleine vijf minuten spelen werd de wedstrijd beslist, met een intikker uit een corner en een schuiver van ruim 25 meter was de invaller Rob Dijkstra de gevierde man bij Buitenpost. De wedstrijd was hiermee eigenlijks gespeeld, de Kollumers verlieten vervolgens hun verdedigende spelletje om zo toch nog te trachten iets terug te kunnen doen. Op aangeven van Gerard van Zonneveld, die na de rust in het veld was gekomen, kreeg Joop Pynacker een kansje, echter zijn schot had geen kracht om Kevin van der Meulen te verrassen.

Net voor het uur spelen een diepe bal door de verdediging van Kollum niet goed verwerkt en moest Auke Hoekstra aan de noodrem trekken en kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Robin Huisman de Jong voltrok het vonnis door de bal hard in de kruising te schieten. De altijd actieve Randy van Malsen kreeg nu ook meer ruimte en had de aansluitingstreffer op de voet, maar zijn schot had geen kracht. Uit de tegen aanval wist Buitenpost wel te scoren, een klutsbal kwam voor de voeten van Rudmer Loonstra die de bal zo in het lege doel kon tikken. Beide ploegen kregen vervolgens kansjes om te scoren en zo het publiek toch nog iets voor te schotelen, Jorrit Terpstra liet met een prima schuiver zijn aanhang nogmaals juichen. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, de verdiende eretreffer kwam van de voet van Gerard van Zonneveld, die op aangeven van Benjamin Zondervan alleen voor van der Meulen de bal binnen schoot.Buitenpost heeft zaterdag de bekerwedstrijd tegen Kollum met 1-5 gewonnen.

(C) Verslag: André van der Meulen

terug naar overzicht
VV Buitenpost maakt verschil na rust tegen VV KollumVV Buitenpost maakt verschil na rust tegen VV KollumVerslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Roel Bergsma


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie