VV Buitenpost pakt punt in Staphorst

zondag 09 september 2018

VV Buitenpost heeft zaterdag een gelijkspel behaald in de uitwedstrijd tegen VV Staphorst. De thuisploeg was sterker, maar wist doelman Kevin van der Meulen – de uitblinker aan de zijde van Buitenpost – slechts eenmaal te passeren. In de laatste minuut scoorde invaller Joran Olijve via de binnenkant van de paal, zodat de Blauwkes tevreden met een punt in de zak de bus in konden.

Balverlies
Bij Buitenpost ontbraken de geblesseerde aanvoerder Berend Schootstra en aanvaller Rolf Dijk. Hierdoor kreeg Durk de Haan een basisplaats toegewezen en deed Joost Jesse Visser weer mee na een blessure. Buitenpost begon in Staphorst onrustig. De ploeg leed veelvuldig balverlies en had bij balbezit moeite de spitsen te bereiken. Dit was ook de verdienste van de thuisploeg die vroeg druk op de bal zette. Hoewel de Blauwkes de mogelijkheid wel kregen, kwamen ze maar moeilijk aan voetballen toe. Staphorst mocht de bal op eigen helft hebben, zonder dat ze toe kwamen aan het creëren van grote kansen. De versterkte verdediging van Buitenpost had het redelijk goed voor elkaar.

Kwaliteiten
Vijf minuten voor rust kreeg Staphorst dan toch loon naar werken. Danny Boersma wilde de bal wegroeien, maar schoot tegen zijn collega in de verdediging Robin Huisman de Jong op. Via de kluts schoot Mike Reuvers nog op keeper Van der Meulen, maar in de rebound was Mark Veldmate wel trefzeker. Na rust durfde Buitenpost meer te voetballen een kreeg daar ook de ruimte voor. Staphorst leek uitgeraasd, maar ging wel door met het creëren van kansen. De gewenste 2-0 leverde dat niet op. “Kevin van der Meulen pakte op fantastische wijze een paar ballen. Dan zie je zijn kwaliteiten boven komen. Overigens zonder iemand te kort te doen, want hebben we als team gestreden”, aldus Buitenpost-coach René van der Weij.

Ontlading
De trainer besloot tien minuten voor tijd risico te nemen en te gaan strijden voor de gelijkmaker. Huisman de Jong en Rob Dijkstra schoven door naar de spits en achterin werd een-op-een gespeeld. “We zetten alles op alles en gingen voor een resultaat. De bal moet dan een keer goed vallen.” En die bal viel inderdaad goed voor de voeten van Olijve. Huisman de Jong bereikte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de invaller die zich niet bedacht en hard met rechts uithaalde. Zijn eerste schot op goal was meteen raak. Via de linkerpaal belandde de bal in de goal. De ontlading bij Buitenpost was groot en het eerste punt in de hoofdklasse was binnen. Van der Weij: “Mooi voor de groep en voor het moraal van het team. Uit bij Staphorst een punt pakken is gewoon prima. We deden dit op een andere manier dan we vaak doen, maar als we hier aanvallend voetbal gaan spelen dan halen we waarschijnlijk niet dit resultaat. En door compact als team te spelen wel. We moesten realistisch blijven en dat is zaterdag gelukt.” Komende zaterdag speelt Buitenpost thuis tegen Berkum die met twee andere ploegen de ranglijst aanvoert.

Opstelling Staphorst: Tom Holleboom, Rémon Kroes, Ewald Koster, Jordi Lemmens (85. Thijs Gerlofs), Reinier Crediet, Pim de Jonge (73. Mark Schra), Rob Mijnheer, Mark Veldmate, Ferdi ter Avest, Martijn Brakke (60. Martin van ’t Ende), Mike Reuvers.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Aaron Boekhout, Robin Huisman de Jong, Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (84. Halbe Elsenga), Durk de Haan (64. Joran Olijve), Rudmer Loonstra (72. Rik Weening).

Scoreverloop: 40. Mark Veldmate (1-0), 90. Joran Olijve (1-1).

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00