Burgemeester Apotheker ontbijt met schoolkinderen de Hoeksteen

Donderdag 07-11-2019
DOKKUM - Donderdagmorgen 7 november, kwam groep 8 van cbs ‘De Hoeksteen’ uit Dokkum ontbijten met burgemeester Hayo Apotheker in het stadhuis in Dokkum. Allemaal gespannen gezichten bij binnenkomst en dan ook nog een hand krijgen van de burgemeester.

Dit aangeboden ontbijt wordt gedaan in het kader van ‘de week van Het Nationaal Schoolontbijt’. De leerlingen schoven aan bij een goedgevulde tafel. Diverse soorten brood, drinken en beleg zorgde voor afwisseling. Op deze manier werd weer even zichtbaar dat veel overdaad gewoon is voor veel kinderen maar helaas ook voor een grote groep niet!

Om dit ontbijt kracht bij te zetten, betaald de gemeente hiervoor een donatie aan ‘Het Vergeten Kind’. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind strijdt voor een Nederland waarin elk kind zich écht voelt, zich goed ontwikkelt en volwaardig meedoet in de maatschappij. Er zijn nog steeds kinderen die verwaarloosd en/of mishandeld worden, wat hun verdere leven zal tekenen .

Burgemeester Hayo Apotheker begon voor aanvang van het ontbijt eerst met een aantal vragen aan de kinderen. Zoals bijvoorbeeld, ”wat zouden jullie willen vragen aan mij.” Eén van de vragen ging over de pannakooi in Dokkum, wanneer deze weer opgaat. Apotheker antwoord met dat alles nog in onderzoek is en dat de betrefende amtenaren hun uiterste best doen om te kijken wat mogelijk is.

terug naar overzicht
Gespannen gezichten en dan ook nog een hand krijgen van de burgemeesterEen goed ontbijt, zo gewoon is dat nog niet!Proost en eet smakelijk. (Meer foto's op www.rtvnof.nl)
© Foto's: Peters Foto Nieuws

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie