Burgemeester verbiedt oudejaarsvuur in Wierum

Donderdag 08-11-2018
WIERUM - Met oud en nieuw mag er dit jaar geen oudejaarsvuur komen in Wierum. Dat heeft de burgemeester van Dongeradeel besloten. Huis-aan-huis is er een brief verspreid in Wierum om alle bewoners op de hoogte te brengen, schrijft Omrop Fryslân

Aanleiding is de gang van zaken in de laatste oudejaarsnacht. Toen maakten de Wierumers aan De Breedte een veel grotere en hogere vuurhoop dan kort daarvoor in een aantal gesprekken met de jongeren was afgesproken. In het dorp wordt wisselend gereageerd op het verbod. Sommige Wierumers vinden het verbod overdreven, want een ongeluk is er nog nooit gebeurd bij het oudejaarsvuur, maar er zijn ook mensen die de burgemeester gelijk geven. Een van de jongeren die bij de laatste oudejaarsdag bij het vuur in Wierum was betrokken, is de 17-jarige Johannes Talma. Hij geeft wel toe dat de jongeren zich niet aan de afspraken hebben gehouden. Hij hoopt dat er nog met de gemeente valt te praten.

Op 31 januari en op 4 april zijn er al evaluaties geweest van de jaarwisseling in Wierum. Daarbij waren ook de jongeren en hun ouders uitgenodigd, maar die zijn er niet geweest. De burgemeester heeft daaruit opgemaakt dat de jongeren niet de noodzaak zien om hun gedrag aan te passen, zo staat in de brief van de gemeente. Maar, aan de andere kant: de burgemeester blijft open staan voor een gesprek, zo staat er te lezen.

terug naar overzicht
Boargemaster ferbiedt aldjiersfjoer yn WierumBoargemaster ferbiedt aldjiersfjoer yn Wierum
© Foto's: Archief RTV NOF


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie