Burgumse Leonie Bentveld Nederlands kampioen veldrijden

Zondag 13-01-2019
HUIJBERGEN - Afgelopen weekend werd in Huijbergen het Nederlands kampioenschap veldrijden verreden. Zaterdag waren als eerste de nieuwelingen meisjes aan de beurt. Op het parcours met daarin de Nootjesberg en de Tiestenduin ging Leonie Bentveld, samen met twee Brabantse rensters gelijk aan de leiding.

Op het zeer zware parcours moest de Nootjesberg vier keer worden beklommen en de Tiestenduin zelfs acht keer. Aan het begin van de wedstrijd begon het te regenen waardoor het parcours er heel anders kwam bij te liggen waardoor de grasstroken verraderlijk glad werden.

Leonie Bentveld die sinds dit jaar uitkomt voor NWVG uit Groningen, maar tot nu toe altijd bij WV Otto Ebbens uit De Westereen heeft gereden, pakte in de derde ronde de leiding en gaf deze niet meer uit handen en wist de voorsprong gestaag uit te breiden tot een kleine twintig seconden op Mirre Knaven en kwam zodoende solo over de meet.

Voor Leonie was dit haar derde Nederlandse titel op rij aangezien zij bij de jeugd ook al twee keer het rood wit blauw over haar schouders mocht trekken. Het afgelopen seizoen was voor Leonie zeer succesvol aangezien zij reeds zestien overwinningen op haar naam wist te zetten.

terug naar overzicht
Burgumse Leonie Bentveld Nederlands kampioen veldrijdenBurgumse Leonie Bentveld Nederlands kampioen veldrijden
© Foto's: Esther Bentveld


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie