Buurtsportcoaches en twee boeken in de De Weekend Nieuwsshow

Zondag 10-06-2018
DE WESTEREEN - Na de open dag vorige week was er deze week weer een volledige Weekend Nieuwsshow. Lijsttrekker van Gemeentebelangen Noardeast-Fryslân Pieter Braaksma kwam langs om over de doelen en ideeën van de nieuwe partij te vertellen en Tineke Vogels praatte over 40 jaar in het onderwijs.  

Jelle Boerema, wethouder in de gemeente Kollumerland, vertelde over de buurtsportcoaches. Deze coaches worden op scholen ingezet om kinderen met verschillende soorten sporten bekend te maken, zodat ze hopelijk het sporten ook buiten school doorzetten.

Daarnaast werden ook twee boeken besproken. Maarten Boersema vertelde over zijn boek 111 plekken in Friesland die je gezien moet hebben en zijn eigen favoriete plekken in Friesland. Anne-Goaitske Breteler presenteert donderdag in Amsterdam haar boek De traanjagers. Ze schrijft over de walvisvaart in Nederland, naar aanleiding van haar gesprekken met een tiental Friese walvisvaarders.

Daisy Smit, directeur van de Burgerschool was de columnist van deze week. Zij las haar column voor over dingen loslaten en hoe ze zelf haar vliegangst heeft overwonnen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich in hun buurt vooral aan hondenpoep en te snel rijden ergeren. Geldt dat ook voor Noordoost Fryslân? Verslaggever Paul Achterberg trok de straat op om het te vragen. Beluister de reportage hieronder.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Wethouder Jelle Boerema over buurtsportcoachesLijsttrekker Pieter Braaksma namens Gemeentebelangen Noardeast-FryslânTineke Vogels over veertig jaar onderwijsColumniste Daisy Smit
© Foto's: Annemaria Jacobs


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie