CBS de Stapstien winnaar schoolvoetbal

Vrijdag 19-04-2019
KOLLUM - Op woensdag 17 april organiseerde voetbalvereniging vv Kollum het schoolvoetbal toernooi voor meisjes van groep 7 en 8. De scholen uit de regio Kollum (voorheen gemeente Kollumerland c.a.) hadden 8 teams opgegeven om te strijden voor de fel begeerde bekers die beschikbaar zijn gesteld door de v.v.  Kollum.
De poules die ingedeeld waren branden om precies 13.00 uur los op deze prachtige zonnige middag, de poules bestonden uit poule 1 Stapstien 2, de Tarissing, Prins Bernhard school en de prof Casimir school. Poule 2 bestond uit de volgende scholen cbs de Wegwijzer, kon. Juliana school, de Bining en de Stapstien 1. Om 14.45 uur kon de balans op gemaakt worden en elke school kon nog een finale spelen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen op de ranglijst.

De Wegwijzer speelde tegen de Casimir school om de 7/8e plaats, Stapstien 2 tegen de Bining om plaatsen 5 en 6. De Tarissing speelde om plaats 3 en 4 tegen de Juliana school en hier stond er een beker op het spel, na een zinderende wedstrijd stond het nog 0-0, dus moesten er strafschoppen worden genomen om een beslissing te forceren. Alle speelsters van beide scholen wisten niet te scoren en begonnen we weer van voren in de rij met de eerste speelsters die al waren geweest, er moest tenslotte toch een winnaar komen. Na een meeslepende spannende strafschoppen serie wist de Tarissing toch te winnen van de Juliana school. Om de plaatsen 1 en 2 speelden de Bernhard school tegen de Stapstien 1, een mooie zware wedstrijd, maar de goed spelende meiden konden ook niet tot scoren komen, dus nog een strafschoppen serie om tot een winnaar te komen. Ook hier wisten ze niet scoren uit de strafschoppen serie, dus ook maar weer van voren af aan beginnen en de Stapstien 1 trok hier aan het kortste eind en kon tot scoren komen vanaf 11 meter en mag zich de kan zich de kampioen van 2019 noemen.

De volledige eindstand is
1 de Stapstien 1
2 prins Bernhard school
3 de Tarissing
4 Kon. Juliana school
5 De Bining
6 De Stapstien 2
7 Prof. Casimir school
8 De Wegwijzer
De organisatie ziet terug op een mooie sportieve middag en dankt de scholen voor de afvaardiging van de ploegen die streden namens hun school. Ook de vele vrijwilligers die geholpen hebben om het schoolvoetbal te organiseren en mogelijk te maken verdienen pluim om in hun vrije tijd het toernooi mogelijk te maken.  Op deze manier kunnen we iedereen laten kennis maken met meisjes voetbal en laten zien wat het inhoudt. Het is misschien voor meisjes een zetje in de rug om aan een sport deel te nemen, het zij een team sport of individueel .

terug naar overzicht
Alle meisjes van het Voetbaltoernooi bij vv KollumDe meisjes in actie op toernooiKijk voor meer foto's op www.rtvnof.nl.
© Foto's: Jantsje Wiersma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie