CDA pleit voor versnelde digitalisering Noordoost Fryslân · Foto('s): 

CDA pleit voor versnelde digitalisering Noordoost Fryslân

dinsdag 12 februari 2013

Er moet op korte termijn snel internet komen voor alle inwoners van Noordoost Fryslân. De zes CDA-fracties in Noordoost Fryslân zullen bij de gemeenteraden pleiten voor een versnelde digitalisering van de regio. “Met name voor scholen is deze digitale snelweg van groot belang,” stelt Gelbrig Hoekstra, fractievoorzitter van CDA Tytsjerksteradiel. Scholen lopen er nu al tegen aan dat de internetverbindingen ontoereikend zijn voor het gebruik van nieuwe leermethoden en voor een elektronische leeromgeving.

Hoekstra: “Het computergebruik van leerlingen zal alleen maar toenemen. Voor de kwaliteit van het onderwijs in de regio is snel internet daarom op korte termijn noodzakelijk.” De Provinsje Fryslân werkt op dit moment aan plannen voor de realisatie van snel internet in Fryslân en stelt  een actieve rol voor in de ‘witte gebieden’, gebieden waar nog geen aansluitingen zijn op internet. In de samenwerkingsagenda van de gemeenten in Noordoost Fryslân samen met de Provinsje is het digitaliseren van de gehele streek als ambitieproject erkend, in het belang van de leefbaarheid en van een gunstig ondernemersklimaat van de plattelandsregio Noordoost Fryslân.

“Door de aanleg van de Centrale As en rioleringswerken kan in de regio werk met werk worden gecombineerd, zodat de aanleg op korte termijn van start kan gaan,” aldus Hoekstra.De CDA fracties pleiten dan ook bij de Provinsje voor een versnelde digitalisering van de regio, in het bijzonder voor het onderwijs. In de gemeenteraden van Dongeradiel, Dantumadiel, Ferwerderadiel, Kollumerland, Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zal het CDA een motie indienen om dit kracht bij te zetten.

Auteur: Redactie RTVNOF
Heb jij nieuws of een opmerking? Stuur de redactie een WhatsApp.
Stuur je tip, video of foto's naar:
  0511-441202 of   tip@rtvnof.nl.

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 105.8 - 107.0 - 107.3 - 107.8 FM
  • 00:00 - 17:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
  • 17:00 - 18:00
    Ouwe Meuk
    Leo Smidt
  • 18:00 - 19:00
    Willem yn 'e Jûn
    Willem Mulder
  • 19:00 - 20:00
    Fryslân Fan
    Jaap van der Laan
  • 20:00 - 21:00
    Werom yn de tiid
    Sietse Weistra
  • 21:00 - 00:00
    It lûd fan Stêd, Waad en Wâlden
    Non-stop muziek met (regio)nieuws en weer.
© 1989 - 2024 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Ingezonden brieven · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Vrijwilliger worden? · Externe Radio