CDA: Tempo nodig bij samenwerking voor duurzame landbouw

Donderdag 07-02-2019
FRYSLÂN - Er lijkt weinig schot te zitten in de plannen voor verduurzaming van de landbouw in Fryslân. Meer dan anderhalf jaar praten heeft nog weinig opgeleverd. Er mag nu wel eens wat tempo in, vindt CDA Statenlid Maaike Prins: “Der wurdt al in moai skoft praat mei alle partijen dy’t belutsen binne. Wannear wurdt der no konkreet wat dien?“

Prins: “Wy fine it wichtich dat de provinsje gearwurket mei alle belutsen partijen om de lânbou te ferduorsumjen, mar úteinlik moat dat al liede ta konkrete risseltaten.” De CDA Statenfractie wil daarom van de provincie weten op welke termijn zij verwacht de samenwerkingsagenda landbouw aan de Staten aan te kunnen bieden. Ook wil het CDA duidelijkheid over de manier waarop de bij de landbouwdeals betrokken partijen gaan samenwerken en waar de partijen onderling op aanspreekbaar zijn.

In juni 2017 hebben Provinciale Staten Fryslân de Beleidsbrief Duurzame Landbouw vastgesteld. En in maart van 2018 werden op het Landbouwcongres in Heerenveen de eerste Landbouwdeals gepresenteerd. Deze deals moesten leiden tot een samenwerkingsagenda van alle partijen die betrokken zijn bij het verduurzamen van de landbouw in Fryslân. Ook zou de provincie nieuwe deals en afspraken maken met o.a. gemeenten, zuivelverwerkers en Wetterskip Fryslân. Tot nu toe is daar nog steeds geen sprake van. Daar moet snel verandering in komen, vindt het CDA.

terug naar overzicht

© Foto's: Pixabay.com


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie