Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Clinic Kickboxing in Kollum

vrijdag 20 januari 2017

Donderdagavond 19 januari was er veel belangstelling in de van der Bij Hal te Kollum bij de Clinic Kickboxing verzorgd doortweevoudig NL kampioen Patrick “PEYY” Veenstra.Patrick Veenstra, tweevoudig kampioen Muay Thai Kickboksen, geeft vanaf 2016 kickboks training in Burdaard en De Westereen.

Aan de training kan iedereen meedoen. Op dinsdag is er een training in Burdaard. De training begint 19.30 uur en is afgelopen om 20.30 uur. Tijdens de lessen wordt er zak-, techniek-, kracht- of conditietraining gegeven. Of je nu de ring in wilt, aan je conditie wilt werken of graag gewicht zou willen verliezen, met het volgen van deze kickboks trainingen zal jij je persoonlijke doel behalen. Vindt je één keer in de week trainen niet genoeg? Dan is het mogelijk om op maandag, woensdag en/of vrijdag mee te trainen in De Westereen. Hier worden op maandag en vrijdag tevens trainingen voor de jeugd tot 15 jaar door Patrick verzorgt.

Sinds Patrick a.k.a. Kickbokser Peye enkele jaren geleden in aanraking is gekomen met de kickbokssport, is hij helemaal verkocht aan deze mooie sport. Hij noemt dit een sport waar alles inzit: fysiek, mentaal, strategie, techniek, het verleggen van grenzen etc. Alles moet gegeven worden om deze sport op professioneel niveau te kunnen beoefenen. Opgeven zal dan ook nooit een optie zijn voor Patrick. Momenteel staat Patrick zelf niet in de ring. Zou het voor hem mogelijk zijn zich voldoende voor te bereiden op een partij dan zou hij de ring wel weer eens in kunnen stappen. Wil je meer over Patrick weten? Bezoek zijn Facebookpagina.

Kickboksen is een vechtsport waarbij de handen en de benen gebruikt mogen worden. Bij kickboksen worden de stoten van het boksen gecombineerd met de trappen uit sporten zoals karate en taekwondo. Muay Thai is een vechtsport afkomstig uit Thailand en wordt daar al eeuwen beoefend. De techniek van het gebruik van de vuisten is ongeveer gelijk aan die in het boksen. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de knieën, ellebogen en benen.

Tijdens de training dragen de deelnemers handschoenen en scheenbeschermers wanneer dit nodig is. Jeugd tot 15 jaar oud draagt deze bescherming ook wanneer ze de ring in gaan. Zij moeten hierbij tevens verplicht gebruik maken van een helm.

Door kickboks trainingen te volgen zal de motoriek worden verbeterd, krijg je een sneller reactievermogen, een scherpere coördinatie en natuurlijk een betere conditie. Op een verantwoorde en niet-agressieve manier leren beginners met elkaar omgaan en worden de beginselen van het kickboksen aangeleerd. Patrick kan zich voorstellen dat er ouders zijn die zich zorgen maken over de invloed die een sport als deze kan hebben op hun kinderen. Door het NOC-NSF is in een onderzoek aangetoond dat kinderen die op een verantwoorde manier een vechtsport beoefen duidelijk minder te maken krijgen met zinloos geweld. Ook is wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die vanaf het achtste tot het 12e levensjaar sporten een enorme voorsprong hebben in de verdere sportieve ontwikkeling dan kinderen die niet sporten.

Tijdens de trainingen zullen verschillende aspecten van het kickboksen aangeleerd worden. Zie de onderstaande afbeelding voor meer informatie over de trainingen die worden aangeboden, de inhoud hiervan en de kosten. Leren kickboksen doe je nergens goedkoper dus grijp je kans om je persoonlijke doelen op een leuke en ook spannende manier te behalen! Het is mogelijk om individueel door Patrick getraind te worden of binnen een kleine groep. Voor meer informatie over personal training en small-groep training kun je mailen naar patrickveenstra86@live.nl. Vanaf maart zullen er op de zaterdagen weer bootcamps op het programma staan. Zo kan iedereen fit de zomer in. Durf jij het aan? Meer informatie over de bootcamps zal eind maart te vinden zijn op Facebook. Waar wacht je op? Iedereen kan het leren. Kom mee trainen en ontdek of kickboksen iets voor jou is!

Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
Clinic Kickboxing in Kollum · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?