COLUMN: Kriebel in de buik 

Maandag 26-08-2019
DOKKUM - Een brief van een schooldirecteur aan haar leerlingen

Dag jongens en meisjes, 

Of ik het nu wil of niet, ieder jaar vind ik het weer een beetje spannend om naar school te gaan. En om heel eerlijk te zijn, heb ik dat al vanaf mijn vierde jaar. En het nachtje voordat wij met elkaar weer gaan beginnen, slaap ik ook altijd wat minder goed. Ik lig wat vaker wakker. Misschien komt dat een beetje door de kriebel die ik voel in mijn buik.

Maar weet je, of je dit nu ook hebt of juist helemaal niet: het maakt helemaal niets uit. Want altijd als ik alle mensen weer zie op school, de kinderen, de meesters en de juffen, en de ouders, weet je wat er dan gebeurt? Dan verdwijnt de kriebel in mijn buik en maakt het plaats voor blijdschap. Omdat ik juist iedereen die ik zo graag zie na een lange periode weer mag ontmoeten. En dat is eigenlijk ieder jaar zo. Dus ook morgen!

Ik hoop van harte dat jullie allemaal een hele fijne tijd hebben gehad. Misschien was je even op vakantie of ben je heerlijk thuisgebleven. Hoe dan ook, ik hoop dat het goed met jullie gaat. En dat jullie ook weer zin hebben om – met of zonder kriebel in de buik – morgen naar school te komen.

Alle meesters en juffen hebben de afgelopen week heel hard gewerkt om de lokalen weer mooi in te richten, zodat wij allemaal weer kunnen starten! En weet je niet waar je lokaal is? Geen zorgen, wij zijn er allemaal om samen de dag te starten.

We gaan er een heel mooi jaar van maken. Namens het hele team van de Burgerschool en de Nynke van Hichtum heet ik jullie van harte welkom!

Groeten, Daisy Smit

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-17:00 | Runwei Sport
17:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie