Commissaris der Koning bracht werkbezoek aan gemeente Noardeast-Fryslân

Donderdag 19-09-2019
NES (NOF) - Commissaris der Koning, drs. A.A.M. Brok blikt tevreden terug op zijn ambtsbezoek van 19 september 2019 aan de gemeente Noardeast-Fryslân. Om klokslag 9 uur werd hij op het stadhuis in Dokkum ontvangen door burgemeester Hayo Apotheker.

Raad van Kerken Dokkum
Eerst stond er een gesprek gepland met het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens ging het gezelschap op bezoek bij de Raad van Kerken in Dokkum in de Grote Kerk. Hier had de commissaris een gesprek met kerkelijke vertegenwoordigers.

Theaterkerk Nes
Vervolgens ging de reis naar Nes, naar de Theaterkerk van Anke Bijlsma en Gerrit Breteler. Het leggen van creatieve verbindingen tussen het erfgoed van toen en de kansen van nu is een belangrijke taak van Theaterkerk Nes om zo de leefbaarheid in de regio te vergroten. De kerk vormt het hart van het dorp en zorgt voor dynamiek op cultureel, sociaal en economisch vlak in Noord Oost Friesland. De theaterkerk heeft een podium, professionele theatertechniek (licht en geluid), gestoffeerde kerkbanken en stoelen. Hierdoor is het gebouw geschikt voor allerhande evenementen en bijeenkomsten. De commissaris woonde een repetitie bij van de voorstelling “De man fan dyn libben”. De commissaris had een gesprek met de acteurs Jan Arendz, Marijke Geertsma en technicus Wouter van der Wal.

Zeepfabryk Suver te Ee
De zussen Sita en Johanna Veenstra maken met de hand biologische zepen in kleine oplage in hun productieruimte in Ee. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van plantaardige oliën en natuurlijke toevoegingen. De zepen zijn bijna allemaal plantaardig. Sommige zeep zijn dat niet helemaal omdat ze bijenhoning bevatten. Elk ingrediënt wordt zorgvuldig uitgezocht en heeft zo zijn eigen waardevolle eigenschap in de zeep. Behalve via de eigen webshop, zijn er in Friesland inmiddels 9 verkooppunten die de zeepjes uit Ee verkopen. Een gedeelte van de winst wordt gedoneerd aan goede doelen.

 

terug naar overzicht
Commissaris der Koning brengt werkbezoek aan gemeente Noardeast-FryslânOnder de indruk van plafondschildering. (Meer foto's rtvnof.nl)Ook repetitie De Man fan dyn libben werd bijgewoond
© Foto's: Peters Foto Nieuws

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie