Concert ter promotie debuut-cd Onno in Kloosterkapel Sibrandahûs

Donderdag 08-02-2018
Waar:
Sibrandahûs
Wanneer:
Zondag 18-02-2018
Zanger-gitarist Onno Loonstra is niet alleen bekend als frontman van de Dokkumer coverband Progress, ook solo timmert Onno als ‘sjonger-lieteskriuwer’ inmiddels stevig aan de weg. Onlangs verscheen zijn eerste cd, getiteld ‘Earste simmer mei dy’. Zondagmiddag 18 februari geeft Onno een concert in Kloosterkapel Sibrandahûs ter promotie van dit debuutalbum.

Tijdens het optreden wordt Onno bijgestaan door Progress-saxofonist Hendrikus Lalkens en De Kast-toetsenist Kees Bode. Laatstgenoemde heeft ook op diverse nummers van het album meegespeeld.
‘Earste simmer mei dy’ bevat in totaal twaalf tracks. Naast veel nieuw eigen werk ook enkele vertalingen van reeds bestaande nummers. Zo is ‘La Mauvaise Reputation’ van de Franse chansonnier George Brassens bewerkt tot ‘De Minne Reputaasje’ en heeft de klassieker ‘Ne Me Quitte Pas’ van Jacques Brel een metamorfose ondergaan tot ‘Bliuw By My’, met dank aan de vertaling van Jaap Duijs.

Onno’s eigen composities vormen een mooie mix van serieuze, melancholische en luchtige, vrolijke Friestalige liedjes. In ‘Boppe Dokkum’ bezingt Onno het ‘lege landschap’ boven Dokkum, wat door de een verguist en door de ander juist geadoreerd wordt. De titelsong ‘Easte simmer mei dy’ beschrijft dat ultieme moment waarop alles klopt en dat je voor altijd vast wilt houden. Aan het eind moet je de conclusie trekken: ‘het kan alleen maar minder worden’.
‘We lûke nei de lep’ is een vrolijk liedje over de dood. De vergankelijkheid komt ook in het lied ‘Tachtich is prachtich’ mooi naar voren zij het dan met de boodschap: Leef je dromen nu het nog kan. Voordat je het weet ben je oud en dan is het te laat om je dromen te verwezenlijken.

De ondernemer Onno, die in het dagelijks leven een schildersbedrijf runt, is in ieder geval  niet te laat om zijn muzikale droom waar te maken, ook al staat hij te boek als een laatbloeier. Hij liep al tegen de veertig toen hij voor het eerst met gitaarspelen begon. Nu tien jaar verder bezingt hij groot en klein lief en leed met veel succes.

Het promotieconcert rond de debuut-cd van Onno c.s. begint ’s om 15.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop.

Voor meer informatie: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl

terug naar overzicht
Concert ter promotie debuut-cd Onno in Kloosterkapel Sibrandahûs
© Foto's: Piet Douma


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie