Damclub Dokkum kan goede resultaten niet doorzetten · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Damclub Dokkum kan goede resultaten niet doorzetten

zondag 08 december 2019

Zaterdag speelde Damclub Dokkum de uitwedstrijd tegen Lelystad. De goede resultaten die Damclub Dokkum naar de derde plaats op de ranglijst hadden gebracht, konden niet worden voortgezet. Dokkum leed een grote nederlaag: 15-5

Minze Osinga kwam niet goed uit met zijn tempo’s en liep vast. Hij kon niks anders dan opgeven. Piet Pieters moest toezien dat zijn tegenstander een doorbraak nam. Hij kon zelf ook de damlijn bereiken en kwam daarmee in een gelijkwaardige stand terecht. Er werd remise overeengekomen. Jetze Hoogterp kwam met een onevenredige verdelen van de schijven te zitten. Zijn rechterflank was onderbezet en de linkerflank kon niet ontwikkeld worden. Hij  kon nog wel een dam halen, maar moest daarna het onderspit delven.

De partij van Dirk Sinnema was tekenend voor de zware middag die Dokkum beleefde. Sinnema had een winnende stand op het bord staan, maar ging door de klok. Het was uiterst zuur dat op manier de punten naar de tegenpartij gingen. Bouwe Ringnalda stond in het eindspel ongelukkig. Toen zijn tegenstander een doorbraak kon nemen, was het gedaan. Linze Houwink werd gedwongen een aantal ‘ kromme’ zetten te doen. Zijn tegenstander kwam steeds beter te staan en uiteindelijk moest Houwink de hand geven.

Dirk Albert Zijlstra deed nog iets terug door in een aanvallende partij de winst naar zich toe te trekken. Nog een partij die tekenend was voor de afgetekende nederlaag die zich voltrok was de partij van Henk Bosgraaf. Bosgraaf gaf in een vlaag van verstandsverbijstering 2 schijven weg en daarmee ging de partij definitief verloren. Binne Brouwer speelde een gedegen wedstrijd en kon ook nog 2 punten binnen halen voor Dokkum. Ook bij Sjoerd Bloem zat het niet mee. Bloem speelde een sterke partij, maar ging in een remise eindspel toch nog ten onder.

Dokkum speelt in de volgende ronde tegen Hoogeveen 2.  Hopelijk kan Damclub Dokkum zich dan weer te herpakken.

detailuitslagen:

Lelystad   – Damclub Dokkum 15-5

Sam Pryor   – Dirk Albert Zijlstra  0-2
Don Khedoe   – Linze Houwink  2-0
Valentino Tjokro  – Henk Bosgraaf  2-0
Ricardo Tong Sang  – Jetze Hoogterp  2-0
Huub Nollet   – Sjoerd Bloem  2-0
Cyril Sluisdom  – Dirk Sinnema  2-0
Wiebren de Vries  – Bouwe Ringnalda  2-0
Boike Mathoera  – Binnen Brouwer  0-2
Bert Zijlstra   – Piet Pieters   1-1
Wijnand Groen  – Minze Osinga  2-0

VANDAAG OP DE RADIO

107.0 - 107.3 - 105.8 FM
 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!

VANDAAG OP DE RADIO

105.0 - 107.8 FM
© 1989 - 2021 RTVNOF · Contact · Tip de redactie · Disclaimer · Privacy Statement RTV NOF · Donateurs · Vrijwilliger worden?