Damclub Dokkum moet meerdere erkennen in Oerterp-Drachten

Zondag 19-01-2020
URETERP - Damclub Dokkum moest zaterdag op bezoek bij Oerterp-Drachten. Oerterp Drachten speelt dit jaar voor het eerst als combinatieteam en beschikt over de beste spelers van zowel Oerterp als Drachten. Damclub Dokkum kwam net te kort en verloor met 8-12.

Willem Nuveld pakte het eerste punt door een prima gelijkspel. Het evenwicht werd niet doorbroken en remise was dan ook de terechte uitslag. Dirk Albert Zijlstra sloeg keihard toe met een prachtige slagzet waarbij maar liefst 7 schijven tegelijk van het bord verdwenen. Zijn tegenstander gaf meteen op. Binne Brouwer kwam postioneel minder te staan en moest na schijfverlies zijn tegenstander de hand geven.

Bouwe Ringnalda beet flink van zich af, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de kopman van Oerterp-Drachten.  Minze Osinga speelde een verdienstelijke partij. Het was dan ook zuur dat Osinga met remise binnen handbereik op de klok verloor. Dirk Sinnema speelde voor de volle winst door een aanvallende partijopzet. Sinnema kon dit niet doortrekken en moest genoegen nemen met een puntendeling.

Piet Pieters kreeg in het eindspel voordelig spel op het bord. In een 4 om 2 eindspel liet Pieters zijn tegenstander niet meer lopen en pakte de volle winst. Sjoerd Bloem speelde een hele sterke partij en pakte knap een punt. Jetze Hoogterp had licht voordeel, maar dit was onvoldoende om voor winst te gaan. Hoogterp moest genoegen nemen met een punt. Linze Houwink kwam positioneel in zwaar weer terecht. Hij wist nog knap door te breken, maar moest toch het onderspit delven.

In de volgende ronde treft Damclub Dokkum Eye-T Webdesign uit Wapenveld.

detailuitslagen:

Oerterp-Drachten  – Damclub Dokkum  8-12
Jan Hoogtertp  – Willem Nuveld  1-1
Wopke de Vries – Sjoerd Bloem  1-1
Peter Boonstra – Jetze Hoogterp  1-1
Rudolf Smedinga – Linze Houwink  2-0
Gabriël Heerema – Bouwe Ringnalda  2-0
Hendrik Veenstra – Binne Brouwer  2-0
Gerben de Wit  – Dirk Albert Zijlstra  0-2
Iskander Al Sarayfi – Minze Osinga  2-0
Henk Jonker  – Dirk Sinnema  1-1
Ultsje Hosper  – Piet Pieters   0-2

terug naar overzicht
Damclub Dokkum moet meerdere erkennen in Oerterp-Drachten
© Foto's: RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie