Dames DOS maatje te klein voor Hevoc · Foto('s): Sake Beerstra

Dames DOS maatje te klein voor Hevoc

vrijdag 09 november 2018

Op papier beloofde het een echte thriller te worden. De volleybaldames van DOS Kollumerzwaag, de nummer drie op de ranglijst in de eerste klasse F, moest het opnemen tegen Hevoc, de nummer twee. Een thriller werd het echter niet. DOS speelde een paar goede sets, maar de ploeg uit Heerenveen was over de gehele linie net iets te sterk voor de thuisploeg. Het werd 0-4.

Bij het inspelen bleek al dat Hevoc een team is met ambitie. Harde klappen, lange meiden en een uitgebreide inspeelroutine. Het was duidelijk dat hier een sterke tegenstander aan het werk was. DOS liet zich hier niet door van de wijs brengen en kende in de eerste set een vliegende start. Door het supersterke blokduo Hendrika van der Meulen en Tilly Dijkstra had de aanval van Hevoc geen kans. Tel daar bij op een aantal pittige serves en de voorsprong was een feit. Maar Hevoc paste haar spel hier op aan en begon beter te draaien, een boeiende en spannende wedstrijd tot gevolg. Bij een stand van 22-22 maakte DOS een aantal fouten, waardoor de bezoekende ploeg de set nipt naar zich toetrok met 23-25.

In de tweede set ging DOS aanvankelijk ook goed mee. Vooral met de opslag wisten de Kollumerzwaagsters het Hevoc moeilijk te maken. Maar Hevoc kwam aanvallend steeds beter door en zette de verdediging van DOS voortdurend onder druk. De rally’s waren lang en spannend, maar DOS kon uiteindelijk geen vuist maken. De dames uit Heerenveen drukten door en haalden de set binnen met 21-25.

In de derde set was de rek er een beetje uit bij DOS. Hevoc was nu helemaal op stoom en DOS leek haar eigen spelletje niet goed meer te kunnen oppakken. Hevoc speelde dit volledig uit door de gaatjes op te zoeken en scherp te serveren. DOS kreeg het spel niet meer op orde en verloor de set kansloos met 25-14. In de vierde set kon het team uit Kollumerzwaag dit niet meer omdraaien.

Hevoc walste over de ploeg heen en liep al snel ver uit. Er was nog een kleine eindsprint, onder andere door een sterke serveserie van Carien Vermue, maar DOS kon er niet meer een puntje uitslepen: 17-25. DOS staat na deze wedstrijd nog steeds op een keurige derde plek. De volgende wedstrijd is tegen ODS uit Beetsterzwaag.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00