Dames DOS pakken puntje van koploper

Vrijdag 15-03-2019
KOLLUM - Afgelopen donderdag stond voor DOS Kollumerzwaag de topper tegen SV Oerterp op het programma. Laatstgenoemde staat het hele seizoen al onaantastbaar op de eerste plek in de eerste klasse F. Zaak voor de dames van DOS om te proberen zoveel mogelijk punten af te snoepen.

Dit lukte in de eerste set uitstekend. DOS kon de bezoekers prima bijbenen en er ontstond een leuke pot met aan beide kanten mooie punten. Vooral serverend zette DOS de dames uit Oerterp goed onder druk. Aan het eind van de set stond er een flinke voorsprong voor de thuisploeg op het telbord, maar Oerterp kwam nog wat terug. Door een uiterst tactische time-out van coach Jan van der Veen belandde de opslag van Oerterp daarna in het net en was de winst in de eerste set een feit: 25-21.

Ook in de tweede set ging het aanvankelijk gelijk op. Prima punten aan beide kanten wisselden zich af. Maar door wat eigen foutjes lieten de Kollumerzwaagsters Oerterp langzaamaan in hun spel komen. Zij namen het heft in handen en kwamen aanvallend steeds beter door. DOS was hier het op antwoord schuldig en verloor de set met 25-21. In de derde set kon DOS geen constante vuist meer maken. Ze deden er alles aan om het Oerterp moeilijk te maken en er werden mooie punten gescoord, maar de koploper bleef de bovenliggende partij en trok de set naar zich toe met 25-20.

In de vierde set werd de sfeer grimmiger. Oerterp, dat al niet haar sportiefste wedstrijd speelde, was het niet eens met beslissingen van de scheidsrechter en er ontstond zelf even een opstootje. Maar de wedstrijd ging verder en Oerterp drukte door, ondanks sterke aanvallen aan DOS’ kant van met name van Hendrika van der Meulen, die de midpositie weer verdienstelijk vervulde.

Na de wedstrijd bleef vooral de onvriendelijke sfeer hangen, maar was DOS blij een puntje te hebben gepakt van een team dat volgend seizoen in de promotieklasse gaat uitkomen. Aanstaande donderdag speelt DOS uit tegen VC Drachten.

© Verslag: Rianne Loonstra

 

terug naar overzicht
Dames DOS pakken puntje van koploperDames DOS pakken puntje van koploperMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie