Dames DOS winnen met 3-1 van Leevoc · Foto('s): Sake Beerstra

Dames DOS winnen met 3-1 van Leevoc

zaterdag 25 januari 2020

Afgelopen donderdag speelden de dames van DOS uit Kollumerzwaag hun eerste wedstrijd na een hele lange winterstop. Thuis in Kollum werd het 3-1 tegen Leevoc uit Leeuwarden.

De dames van DOS speelden hun laatste competitiewedstrijd in november van het vorige jaar. Door ziekte en blessures moesten enkele wedstrijden uitgesteld worden naar later dit jaar, waardoor de dames nu pas weer aan de bak moesten. Ook nu hadden de dames maar de beschikking over zes speelsters; gelukkig wilde jeugdspeelster Silke Hellinga het team aanvullen.

De dames begonnen wat roestig aan de wedstrijd. Als echte diesels moesten de Kollumerzwaagsters even op gang komen, wat goed te zien was in de eerste set. Leevoc kwam veel scherper uit de startblokken en maakte het DOS lastig met een goede blokkering en moeilijke serves. DOS speelde rommelig, kwam uiteindelijk nog terug, maar kon het tij niet keren: 25-21 voor de bezoekers.

In de tweede set begon het wat beter te lopen bij de thuisploeg. Er werd hard gevochten voor de punten, wat resulteerde in lange rally’s en een gelijkopgaande strijd. In een spannende ontknoping was DOS net de sterkere en sleepte de set binnen met 25-23. In de derde set begon het verzet van de Leeuwarders wat te breken. DOS begon scherper te serveren, met prachtige lange servereeksen van met name Jeanet Heikamp, en ook aanvallend begon het beter te draaien. Leevoc had geen antwoord en de set ging met 25-18 naar DOS.

In de vierde set kwam Leevoc er helemaal niet meer aan te pas. DOS denderde over de ploeg heen en haalde de set binnen met klinkende cijfers: 25-11. Een mooie 3-1 overwinning en 4 punten in de pocket. Komende donderdag speelt DOS uit tegen VC058, ook uit Leeuwarden.

© Verslag: Rianne Loonstra

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00