Dames DOS winnen met 4-0 van Leevoc · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Dames DOS winnen met 4-0 van Leevoc

vrijdag 11 januari 2019

In de eerste wedstrijd na zes weken vakantie hebben de volleybaldames van DOS afgelopen donderdagavond met 4-0 gewonnen van Leevoc. De twee teams waren aan elkaar gewaagd, maar de thuisploeg wist in de beslissende fase van de sets op knappe wijze steeds door te drukken. Met deze zege is DOS terug in de top drie van de competitie.

Het was al ruim na 21.30 voordat de thuiswedstrijd kon beginnen. Er was dus ook aanzienlijk minder tijd om in te trainen, waardoor beide teams met koude spieren van start gingen. De dames van DOS kwamen hierdoor wat stroef uit de startblokken, Leevoc leek er beter mee om te kunnen gaan. Ze maakten het DOS meteen vanaf het begin moeilijk met lastige serves en goede aanvallen en liepen behoorlijk uit. Halverwege de set begon de thuisploeg zich te herpakken en beter in hun spel te komen. Met een aantal goede servereeksen werd de stand gelijkgetrokken en nam DOS het heft in handen. Het bleef spannend, maar DOS sleepte de belangrijke eerste set binnen met 25-23.

In de tweede set ging de strijd lang gelijk op. Flitsende aanvallen werden afgewisseld met rommelige fases met veel persoonlijke fouten, aan beide kanten. DOS was wel steeds de bovenliggende partij, maar Leevoc wist dicht in de buurt te blijven. Aan het eind van de set drukte DOS door: 25-23.

In de derde set nam Leevoc weer het initiatief en liep DOS wat achter de feiten aan. De bezoekers begonnen slimmer te spelen en DOS had even geen antwoord op de handige prikballetjes en de scherpe opslagen. Puntje voor puntje wist DOS toch terug te komen in de set en de stand om te draaien, met als resultaat 25-20 op het scorebord.

In de laatste set was DOS helemaal warmgedraaid. Aanvallen liepen als een trein, passes waren verzorgd, set-ups op maat en bij Leevoc leek de rek er juist een beetje uit. DOS kwam geen moment meer in de problemen en haalde ook de laatste set overtuigend binnen met 25-18. Een prima overwinning van DOS, waarmee de dames goede zaken doen voor de ranglijst.

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00