Dammers Troch Tinken Sterk voortvarend van start in 2018

Dinsdag 09-01-2018
SURHUISTERVEEN - Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar was er voor de reserves van TTS direct een bondswedstrijd ingepland. Thuis diende de return gespeeld te worden tegen het 4e team van de damcombinatie Heerenveen-Mildam. De eerste wedstrijd was met 7 tegen 1 verloren en de Feansters waren er op gebrand om revanche te nemen.

Johannes Baron was echter de eerste persoon die in Hielke Luik zijn meerdere moest bekennen waardoor de gezichten betrokken. Wytze van der Meulen speelde tegen een oude bekende, namelijk Geert Ferwerda en deze mannen maakten er remise van.

Jan Kunnen aan bord 3 zou theoretisch moeten winnen maar de sluwe Albert Koops wist het blauw in toernooibase te behalen door Jan keurig op remise te houden. Alle ogen waren toen gericht op de gladiatoren aan het eerste bord. In de gebruikelijk vliegende tijdnood wist Joop de Graaf met een uiterste inspanning te voorkomen dat zijn vlag de pot zou beslissen. In het eindspel tegen Gerard Weinans behaalde Joop een voordeeltje en met zijn overwinning werd de eindstand op 4 tegen 4 bepaald.

TTS 2 – DCH 4
Joop de Graaf – Gerard Weinans 2-0
Wytze vd Meulen – Geert Ferwerda 1-1
Jan Kunnen – Albert Koops 1-1
Johannes Baron – ielke Luik 0-2
Totaal 4-4

Voor de onderlinge werden maar liefst nog 9 partijen gespeeld waarvan geen enkele in remise eindigde. Opvallende resultaten hier de winst van Anto van der Ploeg op titelkandidaat Rein van der Wal en de uitstekende vorm van Bareld Bekkema die runner up Tjidsger Veenstra opnieuw 3 punten afsnoepte.

Henk de Bruin – Frans Postma 3-0
Reint Elzinga – Henk de Bruin 0-3
Tjipke Vlasma – Sape Hiemstra 0-3
Willem Hofsede – Durkje van Beets 3-0
Tjidsger Veenstra – Bareld Bekkema 0-3
Symen Atsma – Frans Postma 0-3
Rein van der Wal – Anton vd Ploeg 0-3
Jan Hoogsteen – Karel de Bruin 0-3
Luitzen vd Heide – Gerrit Terpstra 0-3

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie