DansStudio Dokkum actief op NK Dance Stars

Dinsdag 13-03-2018
NIEUWEGEIN - Afgelopen zondag 11 maart  was het een spannende dag voor de productieklassen van DansStudio Dokkum. Toen namen zij deel aan de allereerste danswedstrijd van het seizoen, namelijk de voorronde van het NK Dance Stars in Nieuwegein. In de ochtend vertrokken we met meerdere auto’s en een busje richting Nieuwegein. Eenmaal aangekomen konden we even ‘sfeer proeven’ en begonnen de zenuwen toch écht te komen bij de danseressen. We zagen andere dansgroepen, en wat was het niveau hoog! Ontzettend leuk! Zo werden onze dansers ook geïnspireerd door andere dansgroepen. Eenmaal in ons kostuum moesten we nog best lang wachten voordat we aan de beurt waren.

Allereerst kwam Productieklas Young in actie in de categorie Novice onder de 18 jaar. Een categorie met veel dansgroepen, maar liefst 15 in totaal! De meiden hebben een prachtig optreden gegeven met een heel positief jury-commentaar: ‘Mooi als er een concept is. Jullie zijn er in geslaagd om dat concept te vertalen en over te brengen. Mooi ruimtegebruik! Werk aan de uitstraling’. Ze behaalden een prachtige 6e plaats!

Later op de middag kwam de Productieklas in actie. Zij dansten in de categorie ‘Advanced boven de 18 jaar’, de hoogste categorie van deze danswedstrijd. Ook zij hebben prachtig gedanst en kregen mooi jury-commentaar: ‘Mooie focus. Technische sterke dansers! Mooie choreografie met bijzondere wendingen en ‘grounded’ bewegingen. Blijf letten op de gelijkheid.’ Zij behaalden de 2e plaats en namen een prachtige beker mee naar Dokkum! Ontzettend goed gedaan. Beide groepen gaan met de goede tips aan de slag. Over twee weken mogen we naar de Friese Kampioenschappen in Jubbega, waar we onze Friese Titel mogen gaan verdedigen. In april volgt dan de finale van het NK Dance Stars in Amersfoort.

terug naar overzicht

© Foto's: DansStudio Dokkum


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie