Filmhuizen in Noardeast-Fryslân vertonen “Wad” een film

Donderdag 08-11-2018
DOKKUM - De 4 filmhuizen in de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân vertonen: “WAD” een film! Met een introductie door de maker Ruben Smit.

Noardeast-Fryslân, dat is leven op de grens van water en land. Nog twee maanden en de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân is een feit. Deze nieuwe gemeente is maar liefst 4 filmhuizen rijk! Bios Burdaard, Filmhuis Dokkum, Filmhuis Kollum en de De Ynset Holwerd. Zij zetten vast de toon: Samenwerking om een speciale filmvoorstelling te organiseren van de prachtige “WAD” film met een introductie door de regisseur en ecoloog Ruben Smit.

Op vrijdag 30 november wordt “WAD – Overleven op de grens van water en land” vertoond in Theater Sense in Dokkum. Het Waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt. Ruben Smit, (die bekendheid verwierf met de “De Nieuwe Wildernis 2013”), en zijn crew registreren in dit unieke Nederlandse natuurgebied alle bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Ze geven de toeschouwer de echte sensatie van weidsheid en ja, oerkrachten van het wad.

De muziek van Martin Fondse en de zang van Nynke Laverman is sfeervol. De begeleidende teksten worden uitgesproken door Gijs Scholten van Aschat. De gefilmde schoonheid van het wad is adembenemend, dit is onwaarschijnlijke natuur. De 4 filmhuizen vertonen normaal hun eigen programmering maar zijn door deze mooie samenwerking geïnspireerd en zeker van plan om vaker samen te werken. Film brengt de wereld dichterbij, ook naar Noardeast-Fryslân!

Vrijdag 30 november in Theater Sense
Hogedijken 18-2
9101 WV Dokkum
20.00 uur met inleiding door Ruben Smit.
Entree: Voorverkoop € 10,00 online
Kassa: € 12,00 **

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie