DTL speelt derby tegen De Granaet

Maandag 18-03-2019
HOLWERD - Zaterdag moest het vlaggenschip van DTL thuis, in MFA ‘de Ynset’ te Holwerd, spelen tegen de Dokkumer Granaet. Waar de gasten op een comfortabele 5e plek staan strijd DTL nog voor een paar broodnodige punten.

De Granaet opent de score met een afstandsschot. Na nog een doelpunt weet DTL ook van de nul te komen door een strafworp te benutten. Beide ploegen spelen fel, maar maken nog teveel foutjes en laten kansen onbenut. Strijd wordt er zeker geleverd en dit resulteert in minimale scores over en weer. Scheidsrechter Schuitema laat beide ploegen pauzeren met een 5-7 ruststand in het voordeel van de gasten.

In de pauze benadrukken beide coaches dat de foutjes eruit moeten en de kansjes erin. Daarnaast mooi zo doorspelen en fel de tweede helft beginnen. Helaas kon DTL de aansluiting niet pakken. In een mum van tijd hadden de gasten de stand op 5-10 gezet. Voor DTL tijd om in de achtervolging te gaan. Jammer genoeg lukte het de Postma-formatie niet bij te komen en vielen de doelpunten om en om. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 12-16 en blijft DTL op de zevende plaats staan.

Na afloop werd Sietske in het zonnetje gezet. Na jarenlange trouwe inzet voor het vlaggenschip gaat zij nu met zwangerschapsverlof. Geniet ervan en we hopen je natuurlijk volgend jaar weer tussen de lijnen te zien!
Volgende week speelt DTL de return tegen de Flamingo’s. Deze wedstrijd begint om 19.25 uur in Buitenpost.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie