DTL speelt derby tegen De Granaet · Foto('s): 

DTL speelt derby tegen De Granaet

maandag 18 maart 2019

Zaterdag moest het vlaggenschip van DTL thuis, in MFA ‘de Ynset’ te Holwerd, spelen tegen de Dokkumer Granaet. Waar de gasten op een comfortabele 5e plek staan strijd DTL nog voor een paar broodnodige punten.

De Granaet opent de score met een afstandsschot. Na nog een doelpunt weet DTL ook van de nul te komen door een strafworp te benutten. Beide ploegen spelen fel, maar maken nog teveel foutjes en laten kansen onbenut. Strijd wordt er zeker geleverd en dit resulteert in minimale scores over en weer. Scheidsrechter Schuitema laat beide ploegen pauzeren met een 5-7 ruststand in het voordeel van de gasten.

In de pauze benadrukken beide coaches dat de foutjes eruit moeten en de kansjes erin. Daarnaast mooi zo doorspelen en fel de tweede helft beginnen. Helaas kon DTL de aansluiting niet pakken. In een mum van tijd hadden de gasten de stand op 5-10 gezet. Voor DTL tijd om in de achtervolging te gaan. Jammer genoeg lukte het de Postma-formatie niet bij te komen en vielen de doelpunten om en om. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 12-16 en blijft DTL op de zevende plaats staan.

Na afloop werd Sietske in het zonnetje gezet. Na jarenlange trouwe inzet voor het vlaggenschip gaat zij nu met zwangerschapsverlof. Geniet ervan en we hopen je natuurlijk volgend jaar weer tussen de lijnen te zien!
Volgende week speelt DTL de return tegen de Flamingo’s. Deze wedstrijd begint om 19.25 uur in Buitenpost.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact