De Kruisweg in country sferen met Griet Wiersma en Early Bird

Dinsdag 08-10-2019
DAMWâLD - De gezellige Friese liedjes, gecombineerd met de heerlijke country sound. Een avond vol top vermaak in warme vertrouwde sfeer. De aanvang van dit muziekfeest op 12 oktober zal zijn om 19.30 uur. Zaal open om 19.00 uur.

Griet Wiersma is al jaren bekend als de zangeres en comedienne van het Friese lied. Naast het zingen van de bekende traditionele Friese liedjes, brengt Griet ook eigen geschreven liedjes waaronder het zo bekende Frysk Hynder. Ook is Griet door de jaren heen bekend geworden door haar acteertalent.

Hilarische typetjes vol humor ten tonele brengen is haar op het lijf geschreven. In de volksmond wordt zij dan ook al stiekem de Friese Tineke Schouten of de vrouwelijke André van Duin genoemd.

Naast bovengenoemde activiteiten heeft Griet Wiersma ook nog een warme country stem.  Bij feesten en partijen brengt zij naast het Friese lied ook een set van Nederlandstalige liedjes, en een heerlijke Klassieke serie countrynummers.

Elk jaar werkt Griet ook samen met country duo Early Bird. Hendrik Waringa is al jaren het bekende gezicht van de countryband Early Bird. Zijn warme countrystem geeft je kippenvel en doet ons denken aan de goede oude tijd met Jim Reeves. Vroeger speelde hij in een meer mans formatie. Daarna heeft oud-band-collega Siep Bangma hem jarenlang vergezeld als duo Early Bird. Siep is samen met Albert Veld en Hendrik Waringa verantwoordelijk voor het oprichten van de band Early Bird in 1963. Afgelopen voorjaar maakte Hendrik een prachtig lied met video-clip over de zijn zo dierbare Deelen prachtig stukje Friesland.

Elk jaar op de Peije Dei in Drachten staan Early Bird en Griet Wiersma op één podium.  Wisselen elkaar af en doen dan samen prachtige duetten. Elk jaar weer een heel groot publiek wat hier massaal op afkomt. Vandaar dat de vraag kwam, kan deze combinatie niet een vervolg krijgen. En dan op een warme winteravond dit heerlijk gezellig sfeertje.

Dit is inmiddels op een paar locaties in Friesland gepresenteerd en met groot succes. Een heerlijke avond of middag uit in een gezellige warm sfeertje met herkenbare countryklanken. En de vertrouwde stemmen met herkenbare liedje solo en prachtige duetten. Heerlijk om te luisteren, mee te zingen en de voetjes van de vloer

Haal uw kaarten á € 10,- in de voorverkoop voor deze avond vol sfeer bij : Primera van der Weg in het winkelcentrum in Damwâld 0511423900. Online bij www.dekruisweg.nl. Kaarten op 12 oktober aan de zaal 12.50 euro.

terug naar overzicht
De Kruisweg Damwâld in country sferen met Griet Wiersma en Early Bird

Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie