De Lauwers trekt overwinning over de streep tegen ASC · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

De Lauwers trekt overwinning over de streep tegen ASC

maandag 11 november 2019

Zaterdagmiddag mochten de blauw witte parels aantreden tegen de plaatselijke voetbalclub uit Augustinusga. De Lauwers had wat recht te zetten na de 4-2 nederlaag tegen laagvlieger TFS. Ook was het voor ASC zaak om na drie verloren wedstrijden weer eens een overwinning te boeken.

Opstelling:
Marcel Kempenaar, Redmar Dijkstra, Jacob Grijpma, Thomas Nieuwenhuis, Pieter Ozinga, Sietse Jager, Bert Jager, Bauke-Pieter Nieuwenhuis, Sander Wilpstra (Joachim Boog/45), Remco Stam, Frans van Wieren (Tjipke Hoekstra/77)

Om 14:00 was het de Lauwers die aftrapte op sportpark Easterbuorren. Het was ASC dat sterk aan de wedstrijd begon en de Lauwers op felheid in de duels aftroefde. Het meeste gevaar was in het begin van de wedstrijd dan ook te vinden voor het doel van Marcel Kempenaar. Zo was het Redmar Dijkstra die een inbreng van medespeler Jacob Grijpma nog maar ternauwernood van de lijn af kon halen. Even later was het aanvaller Remko Hofman die zijn inzet via de bovenkant van de lat over de achterlijn zag verdwijnen.

Ondanks dat de organisatie bij de Lauwers niet goed op orde was, kwamen de mannen uit Warfstermolen steeds beter in de wedstrijd. Uit een aantal goede combinaties over de rechterkant werd voor het eerst het doel van ASC bereikt. Op een aantal hoekschoppen na werd er weinig gecreëerd door de gasten. Tot er op slag van rust nog een vrije trap op een mooie plek mocht worden genomen. De inzet van Sander Wilpstra belandde echter in de muur. Zo werd er met een doelpuntloos gelijkspel gerust. In de rust besloot Tinus Huisma om de zwak spelende Sander Wilpstra te wisselen voor Joachim Boog.

In een tweede helft waarin het spel wat op en neer gaat, is het de Lauwers dat op een 0-1 voorsprong komt via Remco Stam. Na een paar keer kappen schoot hij de bal met links in de verre hoek. Het spel blijft op en neer gaan, maar tot noemenswaardige kansen leidt dit niet. Tot de 76e minuut waarin Redmar aangespeeld wordt in de zestien meter en de bal via de keeper tegen de touwen werkt, 0-2. Direct na het doelpunt maakt Frans van Wieren plaats voor Tjipke Hoekstra. Tevens brengt de trainer van ASC Tamme de Boer en Han Zwart om in de slotfase toch nog iets te forceren. Direct uit de aftrap lijkt dit te lukken. Het is Sietse Jager die de bal te lang vasthoudt en de bal verspeelde aan Nick van den Berg. Laatstgenoemde ziet keeper Marcel Kempenaar iets te ver voor zijn goal staan en besluit een poging te wagen, 1-2.

Iedereen bij de Lauwers denkt aan een overtreding, echter wil de prima fluitende scheidsrechter Oosterhuis hier niks van weten. In de slotfase waarin ASC aandringt, krijgt de Lauwers steeds meer ruimte om de wedstrijd in het slot te gooien. Ver in de blessuretijd was het Sietse Jager die de bal veroverde op de middenlijn en in een lange sprint samen met Remco Stam op de keeper af ging. Tot een ieder zijn verbazing werden de twee niet meer ingehaald door een verdediger. Sietse besluit de bal op het juiste moment op de bal op Remco af te geven die de bevrijdende 1-3 binnen kan lopen. Na dit beslissende doelpunt besluit de scheidsrechter om voor de laatste keer te fluiten en kunnen de kleedkamers worden opgezocht.

Al met al een prima overwinning voor de mannen van Tinus Huisma en Oedse Paauw. Volgende week zaterdag wacht na twee uitwedstrijden weer thuiswedstrijd om 14:30 tegen VVT. Een tegenstander die de afgelopen 5 wedstrijden niet heeft verloren. Laten we hopen dat er dan een vervolg kan worden gegeven aan deze mooie overwinning.
Man van de wedstrijd: Remco Stam

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00