De Lauwers wint van Drogeham · Foto('s):

De Lauwers wint van Drogeham

maandag 03 februari 2020

Zaterdag 1 februari betekende het einde van de winterstop voor de Lauwers. De Lauwers kon met een goed gevoel deze wedstrijd ingaan, want de laatste wedstrijd tegen VCR van voor de winterstop werd immers winnend afgesloten.

Alle lichten stonden dan ook op groen voor een goed resultaat. Trainer Tinus Huisman kon deze wedstrijd bijna over een geheel fitte selectie beschikken. De oud trainer van Drogeham kon alleen niet over Sander Wilpstra beschikken, die had een blessure opgelopen in de winterstop.

De Lauwers kwam goed uit de startblokken, want na 9 minuten lag de bal al in het net. Door een goede aanval door de as van het veld werd Sietse Jager weggestuurd door Wiebe Zuidersma, en eerst genoemde ronde beheerst af. 0 – 1. De Lauwers was in deze fase de betere ploeg en het wachten was dan ook op de 0 – 2. Deze kwam er dan ook rond de 30e minuut. Frans van Wieren, die overigens niet geheel fit was, werd weggestuurd op links, kon snel naar binnen trekken en schoot de bal strak en onhoudbaar in het doel. Na dit doelpunt leek het wel of de Lauwers wat gas terug nam. Drogeham kwam meer aan voetballen toe, alleen leidde dit niet tot kansen.

De Lauwers werd wat slordiger in de opbouw, wat er toe leidde dat Drogeham af en toe wat meer druk kon zetten richting het doel van Marcel Kempenaar. Het meeste gevaar kwam echter van de Lauwers via grote kansen van onder andere Remco Stam, die van dichtbij het net niet kon vinden. Na 45 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter van vandaag voor het einde van de eerste helft en kon iedereen richting de kleedkamer gaan voor een kopje thee.

In de pauze was trainer Tinus niet tevreden over de instelling van de niet frisse Remco Stam, en deze werd dan ook gewisseld voor Pieter Ozinga. Pieter kwam op zijn vertrouwde plek linksachter te staan en deed het naar behoren. Redmar schoof door naar het middenveld en Bauke Pieter kwam op de plek van Remco. Deze helft had de Lauwers de wind in de rug en kon vrij eenvoudig de vrije man vinden.

Drogeham had moeite om de ballen weg te krijgen in de verdediging vanwege de wind. Dit resulteerde dan ook in de 0-3 van Sietse Jager in de 72e minuut. Na geklungel achterin bij Drogeham reageerde Sietse alert en tekende voor zijn tweede goal van deze middag. Het verzet van Drogeham was nu helemaal gebroken en het was wachten op de 0-4. Bij de Lauwers was overigens Joachim Boog nog in het veld gekomen voor Frans van Wieren. Ook Joachim liet zich van zijn goede kant zien en werkte hard voor de ploeg. Af en toe kwam Drogeham eruit en konden ze iets gaan creëren, maar de verdediging hield vrij eenvoudig stand deze middag.

Na 85 minuten was het wederom Sietse Jager die opnieuw slecht uitverdedigen van Drogeham afstrafte en voor zijn 3e goal deze middag tekende. Hiermee waren de 3 punten voor de equipe van Tinus binnen en kon de Lauwers tevreden zijn over een goed vervolg van de competitie in 2020.Rest mij nog te zeggen dat de scheidsrechter van vandaag goed floot en dat het een sportieve wedstrijd was.

Volgende week speelt de Lauwers thuis tegen TFS en kan het de nederlaag van eerder in het seizoen goed maken.