De MACH-MIT-MOBIL op bezoek bij het Lauwers College in Kollum

Donderdag 19-02-2015
KOLLUM - Bij het Lauwerscollege in Kollum kwam donderdag 19 februari de Mach-mit-Mobil op bezoek. Helaas moest de knaloranje Mach-mit-BMW voor een onderhoudsbeurt naar de garage en was de aankomst van het promoteam iets minder spectaculair dan verwacht. Twee gastdocenten van het Goethe Instituut  verzorgden een aantal lessen om de leerlingen op een  andere manier kennis te laten maken met de Duitse taal en cultuur.

De lessen gingen uiteraard helemaal in het het Duits. Zo moesten de leerlingen in groepjes een aantal opdrachten uitvoeren, waarbij typisch Duitse gerechten en gebruiken centraal stonden. De leerlingen kregen gevarieerde opdrachten, waarmee zij ontdekten waarom het beheersen van de Duitse taal belangrijk kan zijn voor je toekomst. De leerlingenwaren na afloop zeer enthousiast en gingen tot slot met hun klassen op de foto met de Mach-mit Mobil.

Leerlingen vinden het vak Duits niet belangrijk. Dat is jammer, want Duitsland is niet alleen ons buurland, maar ook op economisch gebied hebben wij veel met elkaar te maken. Steeds meer mensen gaan op zoek naar een baan in Duitsland en er komen jaarlijks veel Duitse toeristen naar Nederland en Friesland toe. Als je goed Duits spreekt, werkt dat altijd in je voordeel.

Het Lauwerscollege Kollum is er trots op dat dit promotieteam, ondanks het drukke programma, bij hen op school wilde komen lesgeven. Dit was een goede reden om er een Duits feestje van te maken op school met „Schlagermusik“ ( DJ Colin van Houten) en een „Bratwurst“, klaargemaakt door leerlingen van de afdeling Verzorging, in de pauze. De Mach-mit-Mobil is een initiatief van het Goethe-Instituut, Duitse Ambassade en de Duits-Nederlandse Handelskammer.

terug naar overzicht
De MACH-MIT-MOBIL op bezoek bij het Lauwers College in KollumDe MACH-MIT-MOBIL op bezoek bij het Lauwers College in KollumMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie