De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2019

Woensdag 06-02-2019
KOLLUM - Op woensdag 6 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regiowedstrijd van de Nationale Voorleeswedstrijd in De Colle te Kollum. Kandidaten van 23 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde.

Strijd om provinciale plek
De deelnemers zijn tijdens de voorleeswedstrijd op school voorleeskampioen geworden. Het ging om scholieren van basisscholen uit Boelenslaan, Buitenpost, Burum, Damwâld, De Westereen, Dokkum, Drogeham, Feanwâlden, Holwerd, Kollum, Midsland (Terschelling), Munnekezijl, Nes (Ameland), Schiermonnikoog, Surhuisterveen en Twijzel. De leerlingen lazen een door henzelf gekozen fragment voor uit een kinderboek.

Officiële jury
De presentatie van de voorleeswedstrijd was in handen van Tjitske van der Velde en Christien van der Meulen, lees- en mediaconsulenten bij Bibliotheken Noord Fryslân. In de jury zatten Arjan Hut (dichter), Martin Scherstra (kinderboekenschrijver), Rena Wagenaar (oud bibliotheek medewerker), Linda de Haan (illustratrice van kinderboeken), Margreet van Deelen (beleidsmedewerker gemeente) en Hanneke Sinnema (lees- en mediaconsulent bibliotheek). In de pauze konden deelnemers en bezoekers genieten van een voorstelling van kinderentertainer Ari C.

Provinciale ronde
De winnaar van de regionale ronde van de voorleeswedstrijd mag door naar de provinciale ronde op 9 april in Theater de Skâns in Gorredijk. De provinciale winnaar mag Fryslân vertegenwoordigen in de landelijke finale op 22 mei 2019 in Schouwburg Amstelveen.

Lezen is leuk!
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de openbare bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. De voorleeswedstrijd wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen en de provincie Fryslân.

1e: Eva Mosterman (Matilda) – Kard de Jongschool uit Nes (Ameland).
1e: Lois Weidenaar – De Lichtbron uit Buitenpost.

2e: Malin Pheifer – ‘t Hunnighhouwersgat uit Midsland (Terschelling).
2e: Ramona Ploeg – Nynke v Hichtum uit Dokkum.

3e: Silke Meiier – Pro Casimirschool uit Kollum.
3e: Danian van der Mossel – Th.de Vriesskoalle uit Feanwâlden

terug naar overzicht
De strijd om titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2019De winnaars: Eva Mosterman (links) en Lois Weidenaar (rechts)Meer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie