De Tinnen Leppel begint sterk aan veldcompetitie · Foto('s):

De Tinnen Leppel begint sterk aan veldcompetitie

zondag 21 april 2019

Voor de Bouwbedrijf Postma formatie uit Hantum begon de hervatting van de veldcompetitie met een lastige uitwedstrijd in en tegen Spannum. Dit was één van de twee tegenstanders waartegen DTL voor de zaalcompetitie punten aan had verspeeld. Het jonge team uit Spannum was tevens in de zaal kampioen geworden in de 4e klas dus DTL wist dat het aan de bak moest om de punten mee naar Hantum te nemen.

Onder ideale weersomstandigheden was het DTL die als beste uit de startblokken kwam. Middels goed uitgespeelde aanvallen wist het al vrij snel een 1-4 voorsprong op het scorebord te zetten. Of het nu door de warme omstandigheden of door het feit dat Spannum zelf beter in de wedstrijd kwam; de voorsprong was al weer vrij snel als sneeuw voor de zon verdwenen. Het manmachtig opgekomen publiek uit Spannum zag zelfs dat hun trots bij 6-5 een voorsprong wist te pakken. DTL bleef echter rustig aanvallen en gaandeweg de eerste helft wist het weer de controle over de wedstrijd te herpakken. Waar Spannum al voorzichtig wat op elkaar begon te mopperen bleef DTL door scoren en pakte het net voor rust een 7-9 voorsprong. Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer dus het was zaak om na rust de wedstrijd snel in Hantumer voordeel te beslissen.

Na enkele aanwijzingen van coach Piet Nieuwenhuizen en een warm bakje thee in de rust begonnen beide teams aan de tweede helft. Ook nu waren het de gasten, die vandaag aantraden met enkele talentvolle junioren, die prima aan de hervatting van de wedstrijd begonnen. Bij 8-10 had Spannum nog enig zicht op een mooie uitslag maar na 5 goals op rij voor DTL was de winst wel zo goed als zeker binnen. DTL was vooral in deze fase van de wedstrijd op alle fronten de baas over het jeugdige Spannum. Aan het eind van de wedstrijd vielen er om en om nog enkele goals maar met een 11-17 einduitslag pakte DTL de volle buit mee uit Spannum.

Met dit sterke optreden van de Hantumer formatie blijft men nog volop in de race voor promotie naar de 2e klas. Directe concurrenten Harkema en DWA/Argo wonnen ook hun wedstrijden dus het blijft onverminderd spannend aan kop van deze klasse. Laatstgenoemde club is de eerste tegenstander van DTL op zaterdag 11 mei in Hantum. Het is zaak de mooie prestatie van vandaag een goed vervolg te geven en ook dan de punten in Hantum te houden.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00