De Twee Kastelen 1 bekert verder

Maandag 02-12-2019
BUITENPOST - Waar het tweede team van Schaakclub De Twee Kastelen uit Buitenpost in de eerste ronde van de Friese beker uitgeschakeld werd door Lemmer, heeft het eerste team zonder problemen de volgende ronde bereikt. Bakkeveen 2 werd met 4-0 naar huis gestuurd.

Bij DTK viel Wiebe van der Velde voor Bart Lemstra in, en van der Velde deed dat uitstekend. Hij gunde zijn tegenstander aan bord 4 geen enkel tegenspel en won via een krachtige pionnenstorm op de koningsvleugel. Aan bord 1 won Jeroen Weggen vervolgens zijn partij. In het middenspel pakte Weggen een paar pionnen. De witspeler dacht een gevaarlijke tegenaanval op te zetten, maar sloot daarmee juist zijn eigen paard op. Weggen kon dit paard ophalen en enkele zetten later gaf wit op vanwege gebrek aan tegenspel.

De winstpunten aan borden 2 en 3 gingen iets moeizamer, maar kwamen uiteindelijk toch op het scorebord. Aan bord 2 speelde Sven Broersma een langzame manoeuvreerpartij. In de loop van het middenspel wist Broersma de juiste stukken af te ruilen en de druk op de zwarte stelling op te voeren. In het eindspel kon hij 1, later 2 pionnen winnen, en dit bleek voldoende.

Ten slotte was teamcaptain Pieter Bronsema aan bord 3 nog bezig. Bronsema speelde een moeizame partij en besloot, toen de teamwinst reeds binnen was, met een speculatief stukoffer een aanval te beginnen. Bij correct spel zou de witspeler hebben gewonnen toonde analyse achteraf, maar met nog enkele minuten op de klok zag wit niet de juiste verdediging en ging hij mat. In de volgende ronde van de FSB-beker, in januari, speelt DTK opnieuw een thuiswedstrijd – ditmaal tegen het eerste team van Mid-Fryslan uit Akkrum.

terug naar overzicht

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie