Deelnemers Digi-Taalhuis brengen poëziebundel uit · Foto('s): 

Deelnemers Digi-Taalhuis brengen poëziebundel uit

vrijdag 06 september 2019

De deelnemers van het Digi-Taalhuis Harlingen en Dokkum hebben de afgelopen periode gewerkt aan een poëziebundel, met de titel Dichterbij, Tichterby. Bibliotheek Noord Fryslân heeft in acht vestigingen op de vaste wal een Digi-Taalhuis waar inwoners van Noord Fryslân terecht kunnen om hun basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en werken met de computer kunnen verbeteren. De bundel is een verzameling van gedichten in verschillende talen. De cursisten met een buitenlandse achtergrond hebben hun gedicht in de moedertaal geschreven, zoals het Arabisch en Thais, met daarnaast een Nederlandse vertaling. De gedichten zijn gebaseerd op de levenservaringen van de deelnemers.

Presentatie Poëziebundel Dichterbij op tournee

De poëziebundel zal op verschillende plaatsen worden gepresenteerd en overhandigd;

10 september rond 14.00 uur ontvangt burgemeester Bert Wassink het eerste exemplaar van de poëziebundel in de Bibliotheek van Terschelling.

11 september om 10.30 uur krijgt wethouder Boukje Tol van gemeente De Waadhoeke het exemplaar in Bibliotheek Franeker overhandigd.

11 september om 11.00 uur volgt Bibliotheek Harlingen, waar wethouder Hein Kuiken de poëziebundel ontvangt.

11 september om 19.00 uur zal in Bibliotheek De Westereen, na de lezing Succesverhalen, een exemplaar van de bundel worden overhandigd aan wethouder Gerben Wiersma.

12 september om 10.00 uur tijdens het Digi-Taalhuis in Bibliotheek Dokkum, zal waarnemend burgemeester van de gemeente Noardeast-Fryslân, Hayo Apotheker, aanwezig zijn om het exemplaar in ontvangst te nemen.

18 september van 14.00 tot 15.00 uur zal naast het ondertekenen van het Taalakkoord, de presentatie van het Digi-Taalhuis Plus en de vernieuwde Bibliotheek Surhuisterveen, ook het eerste exemplaar van de poëziebundel in de gemeente Achtkarspelen worden overhandigd aan wethouder Jouke Spoelstra.

Digi-Taalhuis
In Nederland zijn ongeveer 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Het Digi-Taalhuis in de Bibliotheek helpt mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of computeren. Dit doen we door het aanbieden van een taalmaatje die de deelnemer begeleidt, zelfstandig of in een groepje. Daarnaast ondersteunt het Digi-Taalhuis met middelen, zoals oefenprogramma’s op de computer, een aangepaste collectie leuke boeken in eenvoudig Nederlands, prettige werkplekken en begeleiding, maar vooral ook een sociale ontmoetingsplek om bij te praten.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact