Derde editie Lauwersmeer- en Waddentocht op 1 juni

Maandag 20-05-2019
DOKKUM - Op zaterdag 1 juni a.s. wordt voor de derde keer de Lauwersmeer- en Waddentocht georganiseerd. De fietstocht is uitgezet langs de natuurwaarden in het Lauwersmeergebied en de vele historische dorpen in de regio. Start- en finishplaatsen zijn Dokkum en Zoutkamp.

Prachtige fietstocht in jubileumjaar Nationaal Park

Net als in de voorgaande twee edities heeft de organisatie veel zorg besteed aan de route, die volledig is uitgepijld. De deelnemers kunnen kiezen uit 65 km en 100 km. Voorzitter Martijn Möllers van de organisatiecommissie is erg enthousiast over de route: “Beide routes van de tocht voeren langs een prachtig stuk Nederland: Werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer, dat dit jaar precies 50 jaar bestaat!”

Fietsen voor een regionaal doel

De opbrengst van de fietstocht komt dit jaar geheel ten goede aan de vrijwilligers en bewoners van de Omloop in Dokkum. In de Omloop wonen volwassen mensen met een verstandelijke beperking.  Möllers: “De bewoners en verzorgenden willen graag een beleeftafel aanschaffen. Dit mooie regionale doel willen we graag ondersteunen”.

De beleeftafel is een nieuw en belangrijk onderdeel voor de dagbesteding. Aan de beleeftafel worden mensen via interactieve spellen zowel mentaal als in de fijne motoriek gestimuleerd. Met de opbrengsten van de Lauwersmeer- en Waddentocht wordt een bijdrage geleverd aan de aanschaf van deze beleeftafel.

Laatste training voor Elfstedentocht

De organisatie van de tocht is in handen van de Lionsclub Dokkum-Bonifatius. Samen met vrijwilligers wordt al weken hard gewerkt aan de voorbereidingen. Martijn Möllers geeft aan dat het voor de organisatie belangrijk is om onderscheidend en servicegericht te zijn: “Er is koffie met gebak voor de deelnemers en onderweg zorgen we dat er vertier is. Het moet echt een belevenis worden. Daarbij is het rijden van de tocht dé perfecte laatste voorbereiding voor de Elfstedentocht een week later!”

Vorig jaar waren er 350 deelnemers. De verwachting is dat er bij de komende editie weer meer deelnemers komen. Aanmelden voor de fietstocht kan via de site www.fietstochtlauwersmeer.nl

terug naar overzicht
Derde editie Lauwersmeer- en Waddentocht op 1 juni
© Foto's: Edwin Reitsma


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie