Derde plek voor Triumphera Dames · Foto('s): Sake Beerstra
  Sake Beerstra

Derde plek voor Triumphera Dames

vrijdag 24 januari 2020

Donderdag 24 januari. Stond er weer een thuiswedstrijd op de planning voor de dames van Triumphera. V.C. Buitenpost kwam langs voor een spannende wedstrijd. Triumphera staat op dit moment 4e in de competitie, maar daar kan een overwinning tegen V.C. Buitenpost, die 3e staat, verandering in brengen.

In de basis starten Jellianne Bergsma, Greetje Dobbinga op de buitenaanval, Anne de Vries en Lieneke Hoof op de midpositie en Tineke Babois en Femke Haaksma op de spelverdeling/diagonaal. Lisa de Bruine, Lisette van Tuijl en Els Wieringa zitten aan de zijlijn.

Vanaf de eerste opslag is het spannend. Er worden lange rally’s gespeeld en de punten gaan heen en weer. Met de goede opslag van V.C. Buitenpost weet Triumphera zich even geen raad en worden er een aantal tegenpunten gemaakt. Maar na een blok van Lieneke en een aantal aanvallen van Jellianne en Greetje pakt Triumphera weer de voorsprong. V.C. Buitenpost vraagt een time-out aan en komt hierna weer terug. Bij de stand van 12-12 vraagt Triumphera een time-out aan. Anne maakt een aantal mooie bloks en Jellianne een smash. Nu is Femke aan de beurt voor de opslag en pakt hiermee 6 punten! De eerste set wordt gewonnen met 27-25.

De tweede set wordt begonnen met dezelfde opstelling. Triumphera begint met een achterstand van drie punten. Er worden weer lange rally’s gespeeld en er wordt door de dames van Tiumphera hard gevochten voor de punten. Lieneke en Anne zijn als midaanvaller scherp, hierdoor worden heel wat punten gemaakt met de blok. De thuisploeg staat 11-5 voor, maar zakken dan weer weg. Femke heeft weer een mooie opslag reeks en wordt daarna gewisseld voor Els. Het blijft een spannende set, maar wordt uiteindelijk gewonnen met 25-23.

In de derde set weet Triumphera de eerste punten te pakken, maar net als in de eerdere set weet V.C. Buitenpost al snel weer bij te komen. Onze aanvallers maken een aantal mooie smashes, met dank aan de goede set ups van Tineke. Het wordt spannend en Triumphera begint achter te raken. Er komt wat chaos in het spel. Jan, coach, vraagt een time-out aan. Dit mocht helaas niet baten, de set wordt verloren met 17-25.

Met volle moed en lichtelijke spanning wordt er begonnen aan de vierde set! Triumphera is vastbesloten deze set te winnen en zo de overwinning op de nummer drie te pakken. Greetje wordt gewisseld voor Femke aan het begin van de set. Triumphera begint de set sterk door mooie aanvallen van Jellianne en Anne die de ene na de andere aanval blokt. Bij een voorsprong van 16-9 wordt er een time-out aangevraagd door de gasten. Deze time-out is goed gebruikt door Buitenpost, want hierna laat Triumphera punten liggen. Bij een gelijke tussenstand van 21-21 vraagt Triumphera de laatste time-out van de wedstrijd aan. Femke komt nog met een paar harde smashes en de set wordt gewonnen met 25-23. Uiteraard werd dit met veel enthousiasme gevierd door de thuisploeg, die nu op de derde plek in de competitie staan.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00